Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV-Habertürk TV-Bloomberg HT ortak canlı yayınına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada OHAL’e ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına cevap verdi. Erdoğan’ın açıklaması şöyle oldu;

“CUMHURBAŞKANI OHAL KARARI İÇİN ADIM ATAR”

OHAL ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı, tamam OHAL kararı için adım atar. Ama bunu attığı zaman Meclis’e gider ve Meclis bu OHAL kararını ne yapar, onar. Veya onaylamaz. Onadığı takdirde OHAL devreye girer. Onaylamazsa devreye girmez. ‘Ben yine bunu uygulamaya koydum’ böyle bir şey diyemez. Aynı sapıtmayı şunda da yapıyorlar; ‘kararnameyi kanunların üzerine çıkarıyor’ açıklamaları var. Cumhurbaşkanı kararnamelerinin ne yasa ne de anayasa üzerinde hükmü yoktur. Hakkında anayasal ya da yasal bir madde varsa kararname çıkaramaz Cumhurbaşkanı. Velev ki çıkardı, Cumhurbaşkanı olmayan bir konuda kararname çıkardıysa parlamento gerekirse münfesih hale getirebilir. Güçlü, denetim mekanizması ağır olan bir parlamento var. Bu zat’ın hiç haberi yok. Sınırsız başkan yardımcısı atamaktan bahsediyor. Bin 500’e kadar başkan yardımcısı. Böyle çocukça bir yaklaşım olur mu? Biz 36 bakanla devraldık ve aldığımız 36 bakanla, Başbakan dahil 25 kişilik kabine oluştu o zaman. Şu anda da ya 27’dir, ya 28. Herkese lütufta bulunan iktidarlar oluşturmadık. Tek başına hükümetin güzelliği burada.”

Yalan zaten makine gibi çalışıyor, ve bizim anlattığımız örnekler bunları yalanlıyor. Böyle bir şey olamaz. Bunu 16 Nisan teyit edecektir. Sonrasında bu dönem içerisinde de zaten mevcut kabine, mevcut hükümet 2019 Kasım’ına kadar bu işi hayırlısıyla götürecektir. Hükümet kabinede değişiklikler yapabilir, birleştirebilir, şu olur, bu olur. Mevcut hükümetin tasarrufudur. Benim bir tasarrufum yok. Hükümetle bazı görüşmeler yaparak yenilemelere gidilir, gidilmez, sayın Başbakan’la aramızdaki görüşmeyle alakalı bir konudur. Salt şahsımla olan tasarrufla yapamam.

Kamupersoneli.net – ANKARA