Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Konuşmasına 350 Dünya Devi Katılacak

Erdoğan, Toplam 4 trilyon doları yöneten küresel şirketlerin CEO’larına, 15 Temmuz’dan bu yana yaşanan olayları anlatıp, “Türkiye güvenilir adres, gelin yatırımlarınızı yapın” mesajı verecek.

350 Dev Şirket Katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözetiminde olacak olan ‘Uluslararası İş Dünya Toplantısı’na 350 şirket sorumlusu katılacak. Listede yer alan önemli şirketler:

Bank of China, Bauhaus, Benetton, Chine Energy, Coca Cola, Facebook, General Electric, Google, Hewlett Packard, IBM, Koç, Mercedes, Motorola, Microsoft, Nike, Pepsi, Cisco, Socar, Siemens, Toyota, Tofaş, Vodafone.

Erdoğan, FETÖ darbe girişimi olmasına rağmen ülkenin bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme sağladığını ve kazançlar elde ettiğini vurgulayacak.

Yeni Yatırımlar Yapılacak

Erdoğan darbe girişimine rağmen, kamu ve özel sektörde yatırımların zarar görmediğini vurgulayacak.

Referandum sonrasında istikrarın kalıcılığının ortaya çıkmasıyla birlikte, ekonomik alanda yatırımların da beraberinde gelmesi için çalışmalar yapılıyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde 3.5 milyar dolarlık yatırım müjdesi verirken, yılın 6 ayına 6 milyar dolarlık sıfırdan genişleme yatırımları, ortak girişimler, birleşme ve satın alma faaliyetleri ortaya atıldı.

1.3 milyar dolar bedelle ihalesi tamamlanan Konya Karapınar güneş enerjisi projesinin ardından rüzgâr enerjisi ihalesi için de çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA