Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Mayıs Mesajı

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:


“İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan KurtuluşSavaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir.”

Ülkenize ve Milletinize Faydalı Bireyler Olmaya Gayret Etmelisiniz

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilerlemede en büyük güvencesinin gençleri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum” dedi.

Gençlerimizin “Umutla parıldayan gözlerinizde, coşkuyla çarpan kalplerinizde, aydınlık yüzlerinde” Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran irade, kararlılık ve inancı gördüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere şöyle seslendi:
“Sizler Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüzsünüz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışmalı, ülkenize ve milletinize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara