Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Şunu unutmayın Rabbimiz öyle buyuruyor'

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kilis’te esnafı ziyaret etti. “(Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik mücadele) Amerika’dan, oradan niçin kalkıp da televizyonlardan falan bol bol lanet okuyorsun. Senin lanetlerin tutmaz, tutmaz ve bu milletin ailelerini bozdun, milletin huzurunu kaçırdın. Bunun bedelini ağır ödeyeceksin”


“Bu vatan üzerinde operasyon yapmak isteyenler, ameliyat yapmak isteyenler karşılarında elhamdülillah bu milleti buldular”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik mücadeleye ilişkin, “Amerika’dan, oradan niçin kalkıp da televizyonlardan falan bol bol lanet okuyorsun. Senin lanetlerin tutmaz, tutmaz ve bu milletin ailelerini bozdun, milletin huzurunu kaçırdın. Bunun bedelini ağır ödeyeceksin.” dedi.

Kızılayın iftarının ardından 7 Aralık Üniversitesinden ayrılan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda, otobüsten inerek vatandaşalara hitap etti.

Ramazan ayının birçok acılarla geçtiğini belirten Erdoğan, “Terörle mücadeleyle geçti ve terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam ediyor. Şehitlerimiz var ama şehitlerimizin yanında da, hamdolsun şehitlerimiz bire on, bire onbeş ödeterek o şekilde ebedi aleme göç ettiler.” diye konuştu. 

“Şunu unutmayın, Rabbimiz öyle buyuruyor” diyen Erdoğan, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz’ diyor. Şimdi biz bu yola böyle inandık, böyle koyulduk. Şairin dediği gibi ‘Vurulmuş tertemiz alnından vurulmuş yatıyor / Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin farklı bir dönemi yaşadığını vurgulayan Erdoğan, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen, bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen hamdolsun Türkiye her alanda büyümesini de devam ettiriyor. İşte bu yılın ilk çeyreğinde 4,8 büyüme ile de hamdolsun Avrupa’nın, dünyanın önde gelen ülkelerinden bir tanesi olduk. Alan el olmadık, veren el olduk ve biliyoruz ki veren el, alan elden üstündür.” değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ricası olduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti:

“Bayrama gidiyoruz, salı günü Ramazan Bayramı ve bayramlar bizim birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin nişanesidir. Bizim rabiamız var. Bizim rabiamız nedir? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet diyoruz, neden? Arap’ın, Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a üstünlüğü yoktur. Biz, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Gürcüsüyle, Romanıyla velhasıl 79 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklar. Şu anda ben Kilis’in bu akşam karşımdaki tabloyu böyle görüyorum. Burada birliği görüyorum, burada beraberliği görüyorum, burada kardeşliği görüyorum. Biz ne diyorduk? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” 

Tek bayrak vurgusu yapan Erdoğan, “Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir ve bu bayrak bambaşka bir bayraktır. İşte bu şehitler, bu bayrak için şehit oldular. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Eğer bir toprağın uğrunda ölen yoksa o vatan olmaz, o tarla olur. Fakat o tarla şehit kanıyla yoğrulduğu zaman neye dönüşür, vatana dönüşür. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan üzerinde operasyon yapmak isteyenler, ameliyat yapmak isteyenler karşılarında elhamdülillah bu milleti buldular. Güneydoğu’da bu operasyonlar kararlı bir şekilde yürüyor mu? Yürüyor” ifadelerini kullandı.

Mardin ve Cizre’de asker, polis ile korucularla iftar yaptığını anımsatan Erdoğan, o iftarda “Ne diyorsunuz?” sorusunu yönelttiğini belirterek, “Buna ne dediler biliyor musunuz? ‘Sonuna kadar devam Cumhurbaşkanım’ dediler. ‘Bırakmak yok, bırakmak yok’ dediler.” diye konuştu.

Erdoğan, “Bu kararlılık, bu azim inanıyorum ki bu süreci nihayete erdireceğiz ve bu milletin hainlerine, düşmanlarına ve ihaneti vataniye içerisinde olanlara gerekli dersi Allah’ın izniyle güvenlik güçlerimizle birlikte vereceğiz ve 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızı inşallah sulhu sükuna kavuşturacağız.” dedi. 

Tek devlet anlayışının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizim tek devletimiz var, nedir o? Türkiye Cumhuriyeti devleti. Başka bir devlet bu devletin içinde olamaz. Neymiş paralel devlet yapılanması, paralel devlet. Ne paralel devleti? Nerede o paralel devletin başı Pensilvanya’da. Yandaşları nerede onlar da sağda-solda dağılmışlar. Diğerleri nerede? Onlar da cezaevinde şu anda yatıyorlar. Gel bakalım paralel devletin başı, suçsuzsan niye gelmiyorsun? Gel Türkiye’ye, niye gelemiyorsun? Amerika’dan, oradan niçin kalkıp da televizyonlardan falan bol bol lanet okuyorsun. Senin lanetlerin tutmaz, tutmaz ve bu milletin ailelerini bozdun, milletin huzurunu kaçırdın. Bunun bedelini ağır ödeyeceksin. Bak gördün mü? ‘İçimiz kanıyor’ diyen anneler var, ailelerimizi böldüler, ödeyecekler bedelini. Ne demiştik? İnlerine gireceğiz. Girdik mi inlerine, girdik. İnlerine girdiğimiz için de şimdi dağıldılar, kaçıp gidiyorlar. Bırakmayacağız çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, mal güvenliği, can güvenliği, akıl güvenliği, neslin güvenliği bunlar bizim üzerimizde görev. Bizler de cumhurbaşkanıyla, hükümetiyle, tüm kurumlarıyla bunu yerine getireceğiz.”

Erdoğan, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak inşallah, birlik, beraberlik içerisinde yarınlara yürüyeceğiz.” dedi. 

“Kilis, birbirinizi sevin, birbirimizi Allah için seveceğiz” ifadesini kullanan Erdoğan, “Burada sizler muhacir Suriyeli kardeşlerime ev sahipliği yaptınız, sizler ensar oldunuz ve o varil bombalarından kaçan, konvansiyonel silahlardan bize sığınan Suriyeli kardeşlerimize bağrınızı açtınız. Onun için ben ‘Kilisli kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.’ diyorum. Suriyeli kardeşlerimiz de başımız gözümüz üstüne.” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupalılar gibi kapıları kapatmayıp, açtıklarına dikkati çeken Erdoğan, “Yine gelen olursa yine açarız. Niye? Bize yakışan odur da onun için. Bu millete yakışan odur da onun için.” dedi. 

Perşembe günü Osmangazi Köprüsü’nün açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Rabbime hamdolsun, bak nerelerden nerelere geldik. Marmaray’ı açtık, 4 senede Marmaray’dan 1 milyon 350 bin insan geçti. Nereden? Denizin altından. Kimse bunu yapamadı ama biz bunu yaptık. Çünkü biz karadan gemileri yürüten Fatih’in torunlarıyız. Fatih karadan gemileri yürüttü biz de torunları olarak denizin altından hamdolsun Marmaray’ı yürüttük. Fakat bitmedi, şimdi de inşallah 26 Aralık’ta denizin altından, bu defa otomobillerin geçeceği, 105 metre derinlikten, Avrasya Tüneli’ni bitiriyoruz. Oradan da otomobiller geçecek. Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya. Şimdi bu da bitiyor. Yeni birşey daha var inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü de bitiyor. Attığımız adımlar hızla devam ediyor.”

“Şimdi kardeşim oradan ‘Kilis’e birşey yok mu?’ diyor.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Kilis Üniversitesi’ni unuttun mu? Kilis’e üniversiteyi kim yaptı? Biz yaptık. Bu okullar devam ediyor. Bu yolları, Kilis’i şimdi Hassa Tüneli ile denize bağlama projemiz de devam ediyor. Toplu konutlar devam ediyor. Sırtımızdaki dağların yamaçlarına konutları artırarak devam ettireceğiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız burada sizlere çok büyük bir piknik alanını da en kısa zamanda başlayıp bitirecek inşallah.” şeklinde konuştu.

Yeni bir projenin de sağlıkta olacağını anlatan Erdoğan, “Kilis Devlet Hastanesi dışında yeni bir hastaneyi de başlayıp bitireceğiz. Bunlar devletin yaptıkları. LİMAK firması da 5 bin kişinin istihdam edileceği bir kilis çimento fabrikasını burada başlatacak. Her geçen gün daha güzel olacak. Yeter ki siz birbirinizi sevin, birbirinizle kucaklaşın ve el ele omuz omuza geleceğe daha farklı bir şekilde yürüyeceğiz. Bu arada İş-Kur’a da müracaat etmeyi ihmal etmeyin. Bayramdan sonra İş-Kur 2 bin 500 kişiyi işe yerleştirecek.” müjdesini verdi.

Erdoğan konuşmasında, salı günü kutlanacak Ramazan Bayramı’nı tebrik ederken şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerinde bulundu.

Bu arada, bir berber ve dondurmacı dükkanını da ziyaret eden Erdoğan, traş olan vatandaşlarla sohbet etti.

Dondurmacı esnafının ikram ettiği dondurmanın da tadına bakan Erdoğan, halka hitabının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla birlikte vatandaşları selamlayarak bir ayakkabıcı esnafına uğradı.

AA | Kamupersoneli.net