Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Artık Kıskanılan Ülke Konumundadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi̇ sahilinde, “İstanbul Protokolü İftarı ve İstanbul’un Fethinin 564. Yılı Kutlamaları”na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında iftarın ardından yaptığı konuşmada, idrak edilecek İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümünü kutlayarak, bu güzel şehri kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han ve kutlu ordusunu rahmetle, minnetle yad ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı programda yaptığı konuşmasında İstanbul’un Fethine ilişkin önemli mesajlar vererek Türkiye’nin artık örnek alınan kıskanılan ülke konumunda olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle oldu;

“İSTANBUL BAŞKA BİR GÜZEL OLUYOR”

“Her şehrin elbette kendine göre dikkati çekici yönleri oluyor ama emin olun bir bütün olarak İstanbul’dan daha güzelini henüz görmedim. Hele ramazan ayının İstanbul’u bir başka güzel oluyor. Dünden itibaren şehrimizin her köşesinde kurulan iftar sofralarıyla, camilerimizde kılınan teravih namazlarıyla, düzenlenen etkinliklerle adeta Ramazan-ı Şerif’in hakkını vermek için yarışan bir İstanbul var. Yaşadığınız, hizmet ettiğiniz şehrin kıymetini lütfen çok iyi bilin. Bu şehir öyle bir şehir ki şairlerimiz en güzel şiirlerini burası için yazmışlardır. Romancılarımız, hikayecilerimiz, denemecilerimiz en güzel eserlerini bu şehre adamışlardır. Mimarlarımız, en güzel projelerini bu şehir için çizmişlerdir. Mühendislerimiz en güzel tekniklerini bu şehir için geliştirmişlerdir. Sosyologlarımız en güzel analizlerini, bu şehir için yapmışlardır. Siyaset bilimcilerimiz en güzel teorilerini bu şehirde kurmaya, bu şehri çözümleyerek başlamışlardır. Özlemlerin de ayrılıkların da kavuşmaların da mekanı hep bu şehir olmuştur. Hele hele sanatçılarımız için abide şehir, herhalde İstanbul’dan başkası değildir.”

“KENDİMİZİ ONA SEVDİRMEMİZ GEREKİYOR”

“Aşık Veysel ‘Seversen olayım yarin İstanbul’ diyor ya işte bizim de bu şehri sevmemiz yetmiyor, kendimizi de ona sevdirmemiz gerekiyor. İstanbul böyle bir şehir. Buradaki arkadaşlarımız için kendilerini İstanbul’a sevdirmenin yolu, ona en iyi hizmeti vermekten geçiyor. Ama unutmayınız her güzel gibi İstanbul da nazlıdır. Gönlünü etmek için çok çalışmak, çok emek vermek, çok fedakarlıkta bulunmak gerekir. Bu şehrin hizmetine talip olmak öyle haftada 5 gün çalışarak, günde 8 saat mesai yaparak mümkün değildir. Yılın her günü 24 saatinizi bu şehre vermezseniz, bu işin altından kalkamazsınız. Sizler mülki idare görevlerinde ve belediyelerde bu işe talip olmuş arkadaşlarımızsınız.” 

“TÜRKİYE ÖRNEK ALINAN ÜLKEDİR”

“Ya Rab, bizleri Ramazan-ı Şerif’e kavuşturdun. Bizleri nasıl Ramazan-ı Şerif’e kavuşturduysan aynı şekilde bizleri Ramazan Bayramı’na da kavuştur. Birlik beraberlik içinde, dayanışma içerisinde, birbirimizi sadece Allah için sevmenin mutluluğu içerisinde geleceğe yürüyelim. Çünkü bu vatanın, bu milletin inanın sevgi ve saygıya çok ihtiyacı var. Bunu başardığımız gün, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirdiğimiz gün bu milleti kimse yıkamayacaktır. Ve zaten birileri de bu milleti yıkamamanın sancısını çekiyor. İşte bu aralar yoğun yurt dışı seyahatlerim oldu. Gittiğim yerlerde hep bunu gördüm. Hamdolsun, Türkiye artık örnek alınan, kıskanılan bir ülke konumunda. Ama dayanışma içinde olacağız. Birlik, beraberlik içinde olacağız ve birbirimizi de hakikaten sevelim, sevilelim diyeceğiz. Bu şekilde de bu yolda yürüyeceğiz.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA