Gündem

Cumhurbaşkanı'na Suikast Davasında, Yarbay Hüseyin Yılmaz İfade Verdi

DAVANIN TEK TUTUKSUZ SANIĞI BERAATİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına, öğleden sonra devam edildi. Duruşmada, davanın tek tutuksuz sanığı olan Yarbay Hüseyin Yılmaz ifade verdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndan darbe teşebbüsü sırasında Akıncı Üssü’ne giden ve halen Ankara’daki bu davadan tutuklu bulunan Yarbay Hüseyin Yılmaz, sanık Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in ifadesi doğrultusunda tutuklandı. Gökhan Şahin Sönmezateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı oteli kendisine soy ismini bilmediği Akıncı üssünden ‘Yarbay Hüseyin’ olarak tanıdığı kişinin söylediğini ileri sürmüştü.

Savcılığın da hakkında Marmaris suikast davasından delil yetersizliğinden beraatini istediği Hüseyin Yılmaz, “Bu davada benimle ilgili bir tek delil yok. İddianameyi okudum. Bir sürü insanın yakınının, banka hesapları, SKK kaydı bulundu, benimle geniş bir sülalem var ama bir tane böyle bir kayıt yok. Olmaz da. Benden FETÖ’cü çıkmaz. Savcılık makamının da mütaalası doğrultusunda beraatimi istiyorum” dedi.

DURUŞMADA ARA KARAR VERİLDİ

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, savunmalarını hazırlamadıklarını belirten sanıklardan, çalışmalarını hızlandırmalarını istedi. Duruşmada gelen talepler doğrultusunda verilen ara kararda, sanıkların hangi günlerde savunma yapacakları açıklandı, bu kişiler diğer günlerdeki duruşmalardan vareste (katılmama hakkı) tutuldu. Ayrıca halen Akıncı davasından tutuklu yargılanan Tuğgeneral Ünsal Coşkun ile yarbay Hüseyin Yılmaz’ın, son savunmalarını yaptıkları için Ankara’ya naklinde sakınca bulunmadığına karar verildi. Ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.

AVUKATTAN DEĞERLENDİRME

Duruşma çıkışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Halit Çokan değerlendirmelerde bulundu. Mahkemenin esasa ilişkin savunmaları almaya başladığına değinen avukat Çokan şöyle dedi:

“Bugün bazı sanıklar savunmalarını yapmaya başladılar. Bazı sanıklar ve avukatları ise savunma için ek süre talebinde bulundu. Ancak mahkeme bunu, davayı uzatmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirdi ve reddetti. Zaten savcılık, esasa ilişkin mütalaasını önceden vermişti. Biz mahkemenin verdiği sürelerden, 22 Ağustos’a kadar bu davayı sonuçlandırmak istediği kanaatine vardık.” dedi.

Kamupersoneli.net – DHA