Gündem

Cumhurbaşkanından İHH'ya: " Yardımı Götürürken Bize Mi Sordunuz.."

Son günlerde gündemin ana başlıklarından olan Türkiye-İsrail ilişkileri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni bir açıklama yapıldı. 2010 yılında İHH  tarafından Gazze’ye gönderilen yardım gemisinin İsrail askerleri tarafından basılması ve 10 kişiyi öldürmesi soncu gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir döneme geçiliyor.


Mavi Marmara olayı sonucu gerilen Türkiye-İsrail ilişkilerinde yumuşama geçtiğimiz günlerde başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Barack Obama ile gerçekleştirdiği toplantısında Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğandan özür diledi. Uzun süren gerginliğin ardından bu açıklamanın gelmesi sonucu iki ülke ilişkileri tekarar eski halini almaya başladı.

Uzun bir müzakere süreci ardından hafta başında Türk yetkililer, iki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. Anlaşmanın yapılması sonrasında İHH’dan anlaşmaya eleştiriler gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İHH’nın eleştirilerine Beştepe’den yanır verdi. Erdoğan Beştepe’deki konuşmasında İHH’yı ima ederek şunları söyledi:

“Uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze’ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz. Filistin’e yaptık yapıyoruz. Bunları da yaparken bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil, her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık; yapıyoruz, yapacağız. Bunları davul zurna çalarak değil edebi adabı içinde yaptık, yapıyoruz. Cuma günü Mersin’den 10 bin tonluk gemi kalkıyor. Bu arada Gazze’de 200 yataklı bir devlet hastanesini bitirdik, yakında açılışı yapılacak.”

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, memur haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. İsraile güven olmaz, anlaşmanın şartlarına uymaz, dikkat edelim” falan diyen bir
    basın açıklaması yaptı.
    Bundan ibaretti İHHnın yaptığı.
    Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadarcık bir itiraza bile fena halde sinirlendi.
    Ve tepesi atmış bir şekilde haykırdı:
    Bana mı sordun kardeşim Mavi Marmarayı yola çıkarırken?”
    Üstelik bunu yaparken…
    Geçmişte Mavi Marmaraya biz izin verdik” dediğini unuttu.
    Mavi Marmaraya niye izin verdiniz” diyen Kemal Kılıçdaroğluna İsrail ağzı ile konuşuyor” dediğini unuttu.