Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan S-400 Füze Açıklaması! 'Bu İş Büyük Oranda Bitti'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk’ün canlı yayınına katılarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın yapmış olduğu konuşmasında S-400 füze sistemine de değinerek ”Bu iş büyük oranda bitti” açıklaması yaptı. 

”BU İŞ BÜYÜK ORANDA BİTTİ”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400 füze sistemleri ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında “Bu iş büyük oranda bitti, onu diyebiliriz çok rahatlıkla. Anlaşmayla ilgili ufak tefek birkaç konu var. Ama ana hatlarıyla anlaşmanın bittiğini söyleyebiliriz.”  dedi. 

”  RUSLAR BUNA TAMAM DEDİLER”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarında sadece füze sistemi alınmadığını ayrıca teknoloji transferi yapıldığını da vurgulayarak “Diyelim ki, bu bir noktaya kadar yönetilebilir bir şey. Teslim süresi, kaç ayda teslim edeceksiniz? Ama asıl önemlisi teknoloji transferi. Bu konuda bizim müttefikimiz olan ülkeler, ABD de dahil, Türkiye’de büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Çünkü bir tarafta ‘biz NATO’da müttefik ülkeyiz, sizin savunma sistemini beraber kurmalıyız’ diyorsunuz, tamam çok iyi. Ama önerdikleri model, Türkiye’nin ilelebet onlara bağımlı kalmasını tazammun eden, içeren bir teklif. Bizim S-400’deki en önemli kazanımlarımızdan bir tanesi, sadece Türkiye’nin güvenlik ihtiyacını, savunma sistemini karşılamayacak ama aynı zamanda bu teknolojinin transfer edilmesini sağlayacak. Ruslar ile yaptığımız anlaşmada, Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ile yaptığı görüşmelerde bu konu çok açık ve net ortaya konuyor, Ruslar da buna ‘tamam’ dediler. Bu Türkiye’de sadece bir savunma sistemi olarak görülmemeli, çok ciddi bir teknoloji transferinin ve dönüşümünün başlangıcı olacak. Şu anda S-400 konusunda iyi bir noktaya gelindi ve yakın bir zamanda da bunun nihai olarak sonuçlandırılması bekleniyor. Bu teknik olarak NATO sistemiyle entegre edilemez’ argümanı da çok doğru bir argüman değil.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA