Gündem

Darbe Girişimi İlk Kez İddianamede Yer Aldı !

15 Temmuz darbe girişimin ardından başlatılan geniş kapsamlı soruşturmalar ve operasyonlar devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olan, FETÖ’ye yardım ve destek sağlayan 16 kişi tutuklanmıştı. Bu 16 kişinin soruşturmaları Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülüyor.

Bu 16 kişi için hazırlanan iddianamede ilk kez darbe girişimi yer aldı: Türkiye genelinde FETÖ/PDY terör örgütünün TSK içerisinde yapılanan kadrolarının mevcut hükümeti yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek üzere Anayasayı ihlal ederek darbe teşebbüsünde bulundukları anlaşılmıştır”

İddianamede, 16 şüphelinin FETÖ adına para topladığı, bu paraların yurt dışına sevk edildiği, FETÖ mensuplarında bulunanlara verilen 1 dolarların da FETÖ’ye bağlılıklarını gösterenlere verildiği, FETÖ tarafından başarılı ve zeki öğrencilerin seçildiği bu öğrencilere O3 adı verilen imamların eğitim verdiği, bu öğrencilere askeriyeye ve polis kolejine sızmaları için soruların kendilerine verildiği ifadeleri yer aldı.

Fetullah Gülen’in Gül Devri diye bir dönemden bahsettiği bu Gül Devri’nin devletin ele geçirilmesi manasına geldiği ve 17-25 Aralık tarihlerini kapsadığı ifadeleri de yer aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin de ilk defa bu iddianamede yer aldığı görülüyor. Türkiye genelinde FETÖ/PDY Fetullahçı Terör Örgütünün TSK içerisinde yapılanan kadrolarının mevcut hükümeti yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek üzere Anayasayı ihlal ederek darbe teşebbüsünde bulundukları anlaşılmıştır” ifadeleri iddianamede yer aldı.

Kamupersoneli.net