Gündem

Darbe Girişiminin Püskürtülmesi Adına Kurban Kestiler

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz-Finans İş Sendikasınca, 15 Temmuz’da yapılan FETÖ’nün darbe girişiminin püskürtülmesi dolayısıyla 15 kurban kesildi.

Sendika genel merkezinin önünde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanları eski Ordu Milletvekili İhsan Şener ve eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik ile Başbakan Başdanışmanı eski Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Öz-Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’daki darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile vatandaşların güçlü duruşu sayesinde kısa sürede püskürtüldüğünü söyledi. 

15 Temmuz için 15 kurban kestiklerini ifade eden Eroğlu, “İnşallah 15 Temmuz darbe girişimi gibi kirli bir ayaklanma, bir daha ülkemizde yaşanmaz. Darbelerin olmadığı, demokrasinin bütün ilkeleriyle uygulandığı bir ülke istiyoruz. Bu idealimizden asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener de Türkiye’de bugüne kadar birçok darbe ve muhtıra girişiminin yaşandığını belirterek, bunların içinden en ağırının “15 Temmuz cunta girişimi” olduğunu vurguladı. Şener, “Bu kadar alçakça, vahşice, gözü dönmüşcesine milletine kurşun sıkan böyle bir darbeci güruh daha önce görülmedi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millet ile kurduğu sevgi bağı sayesinde vatandaşların kısa sürede sokaklara inerek, darbecilere karşı büyük bir direniş gösterdiğini hatırlatan Şener, bu başarının elde edilmesinde toplumun bütün kesimlerinin payı olduğunu dile getirdi. Şener, “Olayın sıcaklığı nedeniyle bazı ayrıntılar belki görülmüyordur.  Bu sürecin bir o kadar da gizli kahramanı var. Örneğin, Özel Kuvvetler Komutanlığını el geçirmek isteyen darbeci generali gözünü kırpmadan yere seren şehit astsubayımız gibi. Onların hepsine minnettarız.” diye konuştu.

“Tarihe gömüldü”

15 Temmuz cunta girişiminden sonra Türkiye’de artık darbelerin bir kez daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldüğünü söyleyen Şener, “Seçimlerin özgürce yapıldığı, medeni bir toplum olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu hain darbeci paralelcilerin kirli yüzünü bugüne kadar görmeyenler de artık nasıl bir oluşumla karşı karşıya olduğumuzu görmüşlerdir.” görüşünü dile getirdi.

Başbakan Başdanışmanı Cahit Bağcı da darbe girişimine karşı alanlara inerek, mücadele veren bütün herkesi saygıyla selamladığını dile getirdi. Bağcı, “Hain saldırıya karşı cumhurbaşkanımızın dirayeti ve dik duruşu ile vatandaşımızın da cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayarak, sokaklara inmesi bu zaferi beraberinde getirmiştir.” dedi.

Konuşmalardan sonra alana getirilen kurbanlıklar, tekbirler getirilerek kesildi.

Kamupersoneli.net | AA