Gündem

DEAŞ Görüntüleri Hakkında Önemli Açıklama

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, DEAŞ’ın internette yayınladığı görüntülerle ilgili konuştu.

AK Partili milletvekilleri, Kaya’nın bu konuyla ilgili konuşmasına tepki gösterdi.

Komisyon Başkanvekili Reşat Petek, “Silahlı kuvvetlerin yaptığı operasyon sırasında ülkemize düşman unsurların adeta propagandasını yapan bu konuşmanın gündemle alakası yok. Sizi uyarıyorum. Burası propaganda ve provokasyon yeri değildir.” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bu görüntülerin henüz teyit edilmemiş görüntüler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Doğru olduğu teyit edilmemiş, belki bir film setinde çekilmiş bir olay olabileceğini de düşünerek sosyal medyada insanlar bu konuda hassas davransınlar. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürme faaliyeti içinde olanlar varsa, bunlar siyasetçiler de olsa ayaklarını denk almalıdır. Teyit edilmemiş bir bilgiyi burada gerçekmiş gibi ifade ederek terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmek, değirmenine su taşımak, bu ülkenin vicdanını rahatsız etmektediler. Bu hassasiyete herkes dikkat etmelidir.”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, aynı konuyla ilgili, “Soğukkanlı olunması gereken bir konudur. Böyle bir olayın gerçekleşmemiş olmasını ümit etmekteyiz. Umarız görüntüler gerçek değildir. Eğer gerçekse hepimizi derinden üzer. Eğer doğruysa, terör örgütünün propagandasına meydan vermeyecek şekilde hükümet bunu kamuoyuyla paylaşmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANADOLU AJANSI (AA)