Gündem

Demokrasi Şehitlerinden Emrah Sapa Ordu'da Defnedildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini engellemeye çalışırken vurulan ve hastanede hayatını kaybeden 31 yaşındaki Emrah Sapa’nın cenazesi, Ordu’nun Korgan ilçesinde defnedildi.

Ankara’nın Kazan ilçesindeki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında uçakların kalkışını engellemeye çalışırken vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Sapa’nın naaşı, hastane morgundan alınarak Korgan ilçesine bağlı Sarıalıç Mahallesi’ndeki evine getirildi.

Sapa için burada helallik alınması ve dua edilmesinin ardından cenaze, Korgan Merkez Camisi’ne getirildi.

Cenaze namazı öncesi AA muhabirine açıklama yapan şehidin babası İsmail Sapa, üzgün ama gururlu olduğunu söyledi.

Oğlunun işten döndükten sonra arkadaşıyla darbe girişimini önlemek için dışarı çıktığını anlatan Sapa, “Oğlum gece işten geldi ve ‘baba ben dışarı çıkıyorum’ dedi. ‘Gitme’ desem de beni dinlemedi ve arkadaşıyla birlikte darbecilere karşı kendini siper etti. Oğlumun arkadaşı çatışma çıkınca ‘dönelim’ demiş ama dinlememiş. Arkadaşı bacağından vurulurken oğlum kafasına gelen kurşunla şehit düştü. Bu vatan uğruna tüm evlatlarım feda olsun.” dedi.

Şehidin annesi Feride Sapa ise teröristlerin bile insanların üzerine ateş açmadığını ancak paralel yapıya mensup askerlerin oğlunu şehit ettiğini belirtti.

Vatan sağ olsun” diyen şehidin eşi Ayşe Sapa da, kocasının demokrasiye sahip çıkmak isterken şehit olmasının kendisi için bir onur olduğunu kaydetti.

Cenazeye katılan AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise “Öz kardeşine kurşun sıkacak kadar kin ve nefret duyguları besleyen bütün vatan hainlerini, yani paralelcileri Allah’a havale ediyoruz. Bu şehitlerimiz sayesinde milletimiz, vatanımız büyük bir badire atlatmıştır. Allah bize böyle bir acıyı daha yaşatmasın ve şehidimizin mekanı cennet olsun.” ifadesini kullandı.

Sapa’nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tekbir ve dualarla Sarıalıç Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine Sapa’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Eyüp Karabayrak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kamupersoneli.net | AA