Gündem

Deniz Baykal'a Kaset Komplosunun Ayrıntıları Ortaya Çıkıyor

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve  MHP’li vekiller Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, İhsan Barutçu, Deniz Bölükbaşı’nın da aralarında bulunduğu siyasetçilere kaset kumpası kurulmasına ilişkin soruşturmalarda önemli tespitler yer aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’nın hazırladığı fezlekede yeni ve önemli tespitlere yer verildi. 

Kaset komplosundaki şüphelilerin, 11’i ev 2’si işyeri olmak üzere toplam 13 adrese dinleme cihazı ve kamera yerleştirdikleri teknik araçlarla  izleme-dinleme yaptıkları tespit edildi. Kaset komplolarındaki amacın, partileri kontrol altına alarak siyasete yön vermek olduğu ifade edildi.

Yayınlanan fezlekede, emniyet müdürleri ve istihbarat polislerinin şüphelileri yakın takibe alıp izledikleri açıklandı. Bu incelemeler sonucunda FETÖ için çalışan polislerin, siyasetçileri dinledikleri, izledikleri sinyal kayıtlarıyla saptandı.

Habertürk’ün haberine göre, şüpheliler 2008 yılından 2012 yılına kadar komploya aralıksız olarak devam ettikleri, komploya karışan istihbarat müdürlerinin ABD’ye gittiği, görüntüleri ise FETÖ elebaşına götürdükleri saptandı.

Komploda şüpheli olduğu iddia edilen emniyet görevlileri şöyle: Gürsel Aktepe, Lokman Kırcılı, Tamer Bülent Demirel, Yunus Yazar (eski istihbaratçı polis şefleri), Kaan Özyiğit, Özgür Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş, Rüstem Atik, Sedat Zavar, Enes Çiğci, İlker Usta, Ahmet Yılmaz Ekiz, Abdül Köksa (eski istihbaratçı polisler).

KAMUPERSONELİ.NET