Gündem

Devlet Hastanesinde PKK'lı Tedavi Edildi İddiaları Bakana Soruldu

 Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz TOR tarafından Mehmet Müezzinoğlu’na o iddialar soruldu. Bakan Müezzinoğlu’na 2014 yılında PKK ve PYD’li teröristlerin kamu hastanelerinde başka isimle tedavi edildiği iddiaları soruldu.


Devlet PKK’lı Tedavi Etti İddiaları Bakana Soruldu! 2014 yılında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sokaklara çıkalım çağırısı sonrası başlayan 6-7 ekim 2014 olaylarında 56 kişi öldürülmüştü. Eylemler sırasında yaralanan yüzlerce bölücü terör örgütü PKK’lının sıradan vatandaşlarmış gibi daha önce hastanede tedavi görmüş başka şahısların kimlik bilgileri kullanılarak hastalere yatırılıp tedavi edildiği iddia edilmektedir.  

Söz konusu iddia doğru mudur? İddia doğru ise kaç kişi tedavi edildi? , Tedavi faturası kime kesildi, toplam ne kadar para harcandı?

 PKK ve PYD’li teröristlerin sahte isimle tedavi edilmesine göz yumulduğu belirlendiği ve teröristler tedavi edilirken Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği sekreteri ve hastane yöneticilerinin o gece sabaha kadar hastanede yaralıların tedavisine refakat ettiği bilgisi doğrulanıp tespit edilmiş midir? ,

Olayın açığa çıkmasının sonrasında sahte isimle hastaneye yatırılan pkk’lıların hastane kayıt sistemden silindiği, güvenlik kamera kayıtlarının silindiği, bazı güvenlik kameralarının bozuk olduğu gerçeği yansıtmadığı, yapılan araştırma tüm kayıtların bilinçli olarak imha edildiğini doğru mudur?

Eyleme karışan hastane yöneticileri, personel dahil olmak üzere kaç kişidir? Bunlar hakkında soruşturma yapılmış mıdır?

Yapılmış ise sorumlular için cezai, idari ve mali yönden hangi tedbirler uygulanmışdır?

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net Ankara