Gündem

Dikkat ! Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem !

Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı sivil personeli olan İ.A., isim benzerliğini fırsat bilerek, Adana’da kendisine ait olmayan bir evi satma girişiminde bulundu.

İnternet üzerinden işlem yapmak isteyen İ.A., iddialara göre E-devlet üzerinden, hiç gitmediği Adana’daki bir evin, kendi adına kayıtlı olduğunun farkına vardı. Araştırma yapan İ.A., evin gerçek sahibinin 1998’de öldüğünü öğrendi. Ev için Adana’ya giden İ.A. bir emlakçı ile anlaşıp evi satılığa çıkardı.

Emlakçının bulduğu vatandaşa ev satılmak için tapu dairesine gidildi. Tapu dairesindeki görevliler durumu farkedince polise ihbar etti. Harekete geçen polis, İ.A.’yı suçüstü yakaladı.

İ.A. ifadesinde: “Ben E-Devlet sistemindeki hatanın kurbanıyım. Mal beyanında bulunmak için sisteme giriş yaptım. İncelerken, hiç gelmediğim Adana’da benim adıma bir daire göründü.

Ben de Adana’ya gelip, evin birikmiş vergilerini ödedim. Paraya da ihtiyacım vardı, emlakçıya söyleyip müşteri bulmasını istedim. Satış işlemlerini yapmak isterken de yakalandım”dedi.

Kamupersoneli.net