Gündem

Dış Basında Yer Alan Binali Yıldırım Haberleri

Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan adayı seçilmesinin ardından haber iç basının yanısıra dış basında da büyük yer aldı.


Yeni başbakan adayı yurt basınında olduğu kadar yurt dışı basınında da gündem aldı. Uluslar arası Haber ajansları haberi son dakika haberi olarak bültenlerinde yayımladı. Avrupa basınının yanı sıra tüm dünya basınında ortak kanısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeni Başbakan adayı Binali
Yıldırım’ın iyi anlaşacağını yazdı.

İşte Yurtdışı Basınında Yer Alan Haber Başlıkları


El Jezire


Katar Merkezli El Jezire yeni Başbakan hakkında son dakika yazısı geçti. Haberi ise: “ AK Parti hükümetlerinde 12 yıl boyunca kesintisiz olarak Ulaştırma Bakanlığı görevini sürdüren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimlerden biri olan Binali Yıldırım seçildi. Erdoğan ona çok güveniyor.

The Guardıan

“Türkiye’nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Başbakan oluyor.” Başlığını kullandı.

BBC

“Erdoğan en güvendiği ismi Başbakan seçti” şeklinde manşetinde habere yer verdi.

WSJ

“AK Parti’nin Genel Başkan ve Başbakan adayı olan Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyumlu bir isim” şeklinde konuyu değerlendirdi.

Washington Post

Haberi Flaş haber olarak geçen Washington Post Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti’de Genel Başkan ve Başbakan Adayı olarak gösterildiğini okuyucularına duyurdu.

Kamupersoneli.net  | Ankara