Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Şimdiye Kadar 17 FETÖ'cü Geri Alındı"

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugüne kadar yurt dışından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 17 kişiyi aldıklarını ve yargıya teslim ettiklerini belirterek, “Bu sayı her geçen gün artıyor, peşlerini bırakmıyoruz. Asya’dan, Afrika’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke bu hainlerin oradaki derneklerini, faaliyetlerini sonlandırıyor.” dedi.


Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya’nın Alanya ilçesine gelen Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda oda üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm dünyada Türk bayrağını dalgalandırmak, ülkenin ve milletin menfaatlerini en iyi şekilde savunmak, ülkenin etkinliğini artırmak için yoğun, çok boyutlu ve aktif dış politika yürüttüklerini söyledi.

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün ve uzantılarının Türkiye’ye ne yapmak istediğini, ülkeyi nasıl bölmek istediğini herkesin gördüğünü anlatan Çavuşoğlu, “O günden bu yana milletimizin desteğini daha da fazla arkamıza alarak, gerçekten kendimizi çok daha güçlü hissediyoruz. Çok daha fazla çalışıyoruz.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, ülke için millet için ne kadar hizmet yapılsa az olacağını ifade ederek, meydanlarda “Bu milletinin elini, ayağının altını ne kadar öpsek azdır” dediklerini aktardı.

FETÖ’ye karşı mücadelelerini daha yoğun şekilde sürdürdüklerinin ve bunun sonucunda başarı elde ettiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, içeride ve dışarıda hainlerin peşini bırakmayacaklarını, bunun hesabını soracaklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, demokrasi nöbetlerinde, “Nereye kaçarsa kaçsın gidip bulacağız, ülkemize getireceğiz, adalete teslim edeceğiz ve cezasını çekecekler’ dediklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Ayrıca ‘yurt dışındaki faaliyetlerini sonlandırmak için her türlü çabayı sarf edeceğiz’ dedik. Bugüne kadar 17 FETÖ’cüyü ülkemize geri aldık, yargıya teslim ettik. Bu sayı her geçen gün artıyor, peşlerini bırakmıyoruz. Birçok ülkeden, Asya’dan, Afrika’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke bu hainlerin oradaki derneklerini, oradaki faaliyetlerini sonlandırıyorlar. Çünkü bu hainler esasen, bu hasta zihniyetteki kişi, kendisini tüm kainatın imamı olarak tanımlıyor. Yani darbe başarılı olsaydı Türkiye’ye imam olarak getireceklerdi. Ama Türkiye’nin imamı değil, Müslümanların da imamı değil, Avrupa’nın da imamı değil, Müslüman dünyasının da imamı değil, dünyanın da imamı değil. Kainatın, yıldızların, ayların, dünyadan Mars’a ne varsa her şeyin imamı. Ne kadar hasta bir zihniyet değil mi? O yüzden tüm dünyada aynı emeller içinde, tüm dünyada aynı yöntemlerle devletin içine özellikle okullarında okuttukları kişileri sızdırarak, sonra devletin içine yerleştirerek oraları da kontrol altına almak. Bazı ülkelerde maalesef geç kalınmış.”

– “Diplomasimiz daha güvenilir oldu”

Çavuşoğlu, bazı ülkelerde geç kalındığını, FETÖ’nün Orta Asya’da bazı kardeş ülkeleri tamamen kuşattığını dile getirerek, tedbiri alan birçok ülkenin ise okulları devraldığını anlattı.

Bu vebadan tüm dost ve kardeş ülkelerin kurtulması için her türlü çaba sarfettiklerini ve sonuna kadar bunun hesabını soracaklarını belirten Çavuşoğlu, millet olarak yola emin adımlarla devam etmek gerektiğini söyledi.

“Bunlardan arınmış ordumuz daha dinamik, polisimiz daha güçlü, kurumlarımız daha güçlü.” diyen Çavuşoğlu, kendi bakanlıklarında tespit ettikleri 500 örgüt üyesini attıklarını bildirdi.

Diplomasinin daha güvenilir olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Çok daha güvenilir bir ortamda çok daha proaktif olmaya başladık. İşte Fırat Kalkanı Operasyonu’nun başarısının arkasında da bu var. Esasen biz bu operasyonları geçen yıl da yapmamız, daha önceki yıllarda da yapmamız lazımdı. Defalarca planlar yapıldı, edildi. Niye? Çünkü DEAŞ geçen sene de bizim için tehditti. DEAŞ’ın ideolojisini yok etmek geçen sene de bizim için öncelikti. PKK’nın hedefleri şimdi daha etkili vuruluyor havadan. Nedenini anlıyorsunuz, o gün Hava Kuvvetlerinin içinde ne kadar hain olduğunu tespit ettik, operasyonları yaptık, yapıyoruz.”

Ordunun, TSK’nın arındığını ve işini daha güzel yaptığını belirten Çavuşoğlu, “Azalma değil bu arınma, temizlenme, inşallah çok daha güçlü olacağız, yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Çavuşoğlu, bölgeye yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi vererek, “Önümüzdeki sene Rusya’dan birçok sefer artık doğrudan Alanya Gazipaşa Havaalanı’na inecek, bu çalışmaları yapıyoruz. Tur şirketleriyle özellikle kendi uçakları olan şirketlerle görüşmelerimizi yaptık, çalışmalarımız tamamlanıyor. Gelecek sene Alanya bölgesi ayrı pazarlanmaya başlayacak. Avrupa, Rusya ve Ukrayna bölgesinden doğrudan uçuşları gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

– “Alanyaspor’a sahip çıkmanız lazım”

Alanya’nın üniversite öğrencileri sayesinde daha güçlü olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Alanya’nın da kendi üniversitelerine, kendi değerlerine sahip çıkması lazım. Bakınız Alanyaspor Süper Lig’de. Alanyaspor’a sahip çıkmanız lazım, tribünleri boş, görünce üzülüyoruz. Geçen sene daha fazla vardı. Geçen hafta baktım, Bursaspor seyircileri şehirdeydi ama tribünde de Bursaspor seyircisi bizim seyircimizden fazla olursa o zaman biz üzülürüz. Kombine sahibi arkadalarımızın bile ilgisi azalmış. ‘Efendim düğün vardı, şu, bu vardı’. Düğünümüze uğrayacağız, ziyaretlerimizi yapacağız ama iki saatlik maçımıza da zaman ayıracağız. Alanyaspor kendisini sahipsiz hissetmemeli.”

İstanbul’da birçok tur şirketinin Alanyaspor’un Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla yapacağı maçlara turlar düzenlediğini hatırlatan Çavuşoğlu, hazıra konmadan katkı sağlayacak çalışmalara sahip çıkılmasını istedi.

Çavuşoğlu, Alanyaspor’un tüm Türkiye’de sempati duyulan mütevazı bir takım olduğunu da sözlerine ekledi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA