Gündem

Dışişleri Bakanı: " Hakan Fidan'a Ulaşamadık Telefonu Meşgul Çalıyordu"

Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu NTV’de darbe girişimi ve Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu “15 Temmuz akşamı ben Samsun’daydım Gençlik ve Spor Bakanı’mız Çağatay beyle birlikte, akşam saatlerinde haberler gelmeye başladık. Esasen ilk başta darbe girişimi olacağını aklımızdan hiç geçirmedik. Böyle bir darbe girişiminin Türkiye’de olacağını biz hayal bile etmezdik aslında. Şimdi o karanlık günleri geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Sivil demokrasiyi güçlendirdik. Ama bu paralel terör örgütü Türkiye devletinin tüm inancını , demokrasisini hedef alıyor.”  “Hakan Fidan’ı aradım . Telefonu sürekli meşguldü. O ana kadar resmi kaynaktan bize bir bilgi gelmedi. Bu arada eşim aradı Çankaya Köşkü’nden ve Başbakanlık binasının oradan uçakların çok alçak uçtuğunu dile getirdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı’mızın özel kalem müdürü Hasan Doğan’ı aradım. Hasan Doğan’dan darbe girişimini öğrendim.”

Sosyal Medyayı Etkin Bir Biçimde Kullandık!

Bunun kanlı bir darbe girişimi olduğunu öğrenince halkımızı cesaretlendirmek için hemen sosyal medyayı kullanmaya başladık, bir çok tv kanalına bağlandık ve düşüncelerimizi paylaştık. Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanı’mızın görev başında olduğunu, bunun ordu içerisinde bir paralel çetenin işi olduğunu dile getirdik, daha sonra sayın Cumhurbaşkanımız zaten gerekli mesajı halka verdi. O gece bizde meydandaydık halkımızla beraber.  

Kamupersoneli.net | Ankara