Gündem

Dışişleri Bakanı Katıldığı İftar Yemeğinde Konuşma Yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir iftar yemeğinde konuşma yaptı.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”En büyük arzumuz, Suriye’de savaşların durması, zalim Esed rejiminin gitmesi ve Suriye’nin tekrar istikrara, huzura kavuşmasıdır” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından bir otelde Suriyeliler için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından konuşan Çavuşoğlu, sofrasını Suriyelilerle paylaşmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, Hatay’dan gezi için midibüsle yola çıkan ve Osmaniye’de geçirdikleri kazada yaşamını yitiren 14 kişi ile İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden polislere ve vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

DAEŞ terör örgütünün öldürdükleri kişiler için de Allah’tan rahmet dileyen Çavuşoğlu, Suriye’de Esed rejiminin acımasız yöntemlerle insanları öldürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

”Bu akşam buraya gelmeden önce güvenlik toplantısındaydım. Gelip sizleri de kampları da ziyaret etmek istemiştim. Toplantıdan buraya gelirken sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın size selamını getirdim. toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sizlere ve Hataylılara selamını getirdim. Her ikisi de ‘her zaman, nerede olursa olsun her şartta Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’ dediler. Suriye’den gelen tüm kardeşlerimize kucak açan Hatay’ın tüm yöneticilerine, halkına da şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda sizlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. En büyük arzumuz Suriye’de savaşların durması, zalim Esed rejiminin gitmesi ve Suriye’nin tekrar istikrara, huzura kavuşmasıdır. İnşallah bu dualarımız kabul olur, sizler de evinize dönersiniz. Bizler de sizlerin evlerinde sofralarınıza misafir olur, birlikte iftar yaparız.”

Suriye’den gelen 3 milyon kişiyi Türkiye’de misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Çavuşoğlu, ”Biz, bazı batılı ülkeler gibi sizleri bir yük olarak görmüyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte de kamplarda ve şehirlerde yaşayanlara elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu akşam gerçekten burada sizlerle birlikte olmak büyük mutluluk oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde sizleri kamplarda ziyaret etme imkanımız olur.” diye konuştu.

Hatay Valisi Ercan Topaca, ramazanın tüm İslam alemine iyilikler getirmesi temennisinde bulundu.

Topaca, pazar günü Osmaniye’de yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenler ile bugün İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıda şehit olan polislere ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Terörün her çeşidini kınayan Topaca, Türkiye’nin ve dünyanın terörsüz, barış içinde yaşaması dileğinde bulundu.

Hatay’ın geçmişte ve bugün bütün medeniyetlerin birlikte yaşadığı ve hoşgörünün egemen olduğu bir yer olduğunu vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:

”Kentimizde, bütün dinlerden insanlar yan yana yaşıyor, birlikte ticaret yapıyor. Birlikte yaşamayı dünyaya en güzel şekilde gösteriyor. Suriye ve Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de aynı dayanışmayı sürdürüyor. Suriye’de yaşananlardan dolayı Hatay’da yaklaşık 420 bin Suriyeli kardeşimizi misafir etmekteyiz. Bu kişilerin 18 bini kamplarda, diğerleri de akrabalarının yanında ya da kiraladıkları evlerde kalmaktadır. Hataylılar Suriyeli kardeşlerimizle ekmeğini, aşını, sevgisini, canı gönülden paylaşmaktadır. Hatay yine aynı şekilde Türkmen Dağı’ndan ilimize gelen hatta Irak’tan gelen Türkmen kardeşlerimize de ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemiz, Suriye’deki olumsuz gelişmelerden etkilenen dostlarımıza kapısını açmıştır, açmaya da devam edecektir. Temennimiz, sizlerin de ülkesinde barış ve huzur egemen olsun ve kendi ülkenize sağ salim dönün.”

İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve yemeğin ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, yemek duası okudu.

Kamupersoneli.net / AA