Gündem

Dışişleri Bakanlığı : "Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu Onayımızla Bombalandı"

Türkiye’nin Musul’da bulunan başkonsolosluk binası, IŞİD terör örgütüyle mücadele kapsamında, koalisyon güçlerinin uçakları tarafından bombalandı. Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamayla durum kamuoyuna bildirildi.

Dış İşleri Bakanlığı Açıklama Yaptı ! 

Dış İşleri Bakanlığı Açıklaması ; “Haziran 2014’ten bu yana terör örgütü DAEŞ’in işgali altında bulunan ve üst düzey DAEŞ teröristlerinin ikamet ettiği istihbaratı alınan Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, 4 Nisan’da saat 03.00’de, DAEŞ’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından hedef alınarak tahrip edildiği” ifadeleri yer aldı.

Musul Konsolosluğu Türkiye’nin Onayı Alınarak Vuruldu

Dış İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu hava harekatı operasyonun hazırlık ve bombardıman safhalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin görüşü ve onayının alındığı dile getirildi.

2014 Yılında Türkiye Musul Başkonsolosluğu’na Ebu Bekir Bağdadi’nin yönettiği IŞİD terör örgütü tarafından 11 Haziran 2014 tarihinde silahlı baskın düzenlenmişti. Özel Harekat polisleri tarafından korunan konsolosluk binasına 900’den fazla IŞİD militanı tarafından yapılan baskınla Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ında dahil olduğu 49 kişi rehin alınmıştı. Rehineler Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı tarafından 20 Eylül 2014 yılında kurtarılmış ve yurda getirilmişti.

Kamu Haberleri , Sınav haberleri, Gündem haberleri ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android cihazlar için tasarladığı cep telefonu uygulamasını cihazınıza yükleyerek her türlü gelişmeden, her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz. Forumlara girerek aklınıza takılan soruları ziyaretçilerimiz ve forum yöneticilerimizle paylaşabilir, tartışmalara katılabilir, öneri ve şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net