Gündem

DİSK Genel Sekreteri Hakkında Görülen Dava Sonuçlandı

 DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Diyarbakır’daki dosyayla ilgili bilgiler de buraya ulaştı ve ifademizi verdik, yakalama kararı kaldırıldı.” dedi.


“Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama kararı uyarınca Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan ve ifade verme işleminin ardından serbest bırakılan Çerkezoğlu, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Diyarbakır’da 31 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı bir konuşmada “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Çerkezoğlu, “Bununla ilgili olarak sabah erken saatlerde gözaltına alındım. Ardından karakoldan savcılığa geldik. Biraz önce de Diyarbakır’daki dosyayla ilgili bilgiler de buraya ulaştı ve ifademizi verdik, yakalama kararı kaldırıldı” dedi.

“Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında devam eden ve açılmış başka davaları da bulunduğunu dile getiren Çerkezoğlu, “Bu davayla ilgili bana ulaşan herhangi bir tebligat olmamasına rağmen yakalama kararı çıkarılması da ayrıca bizim açımızdan düşündürücü. Fakat sonuç olarak ifadeyi verdik, yakalama kararı kaldırıldı. Sabah erken saatlerden itibaren bütün dost kurumlardan, siyasi partilerden çok fazla destek mesajları oldu. Gördük ki gerçekten bu ülkede demokrasi, barış, adalet için mücadele edenler yalnız değil” diye konuştu.

Çerkezoğlu, açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.

Kamupersoneli.net  | Ankara