Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Önemli Asgari Ücret Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Karatay ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen Konya İş Adamları Buluşması Toplantısı’nda, İslam alemin acı bir yüzyıl yaşadığını söyledi. Burada çeşitli açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez şu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“VARLIKLA İMTİHAN EDİLİYORUZ”

“Biz Müslümanlar Türkiye’de her açıdan varlıkla imtihan ediliyoruz. Zaman zaman imtihanı kaybetmekle karşı karşıya kalıyoruz. Cenab-ı Hak, verdiği bütün nimetleri alma gücüne şüphesiz sahiptir. Hiçbir zaman şımarmamalıyız. Hiçbir zaman gevşememeliyiz. Bu yüzyıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak için iyiliği yeryüzüne taşımak için çok daha güçlü olmalıyız. Çok daha fazla çalışmalıyız. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz Cenab-ı Hak, bereketini versin. Çok çalışın ve zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun. Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun. Zenginliğinizin servetinizin size hükmetmesinden korkun.”

“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIRDIKLARINI UNUTMAYIN”

“İster Diyanet ister falan vakıf istesin, ‘onların çalışmalarına katkıda bulunacağız’ diye kendi fakirinizi, şehrinizin fakirini sakın unutmayın. Asgari ücretlerle çalıştırdığınız işçileri unutmayın. Her ilimizde müftülerimizle iş adamlarımız birlikte oturup zekat ve hayır müessesini bütün dünyanın ihtiyaçlarını dikkate alarak, kendi yakınımızdan başlayarak, ‘Allah’ın muradına uygun daha nasıl müesseseleştiririz’ bunun üzerinde birlikte durmamız gerekir.” 

“Bunu yaptığınız zaman camileri devlet dairesine dönüştürürüz. İmamları da devlet memuruna dönüştürürüz. Camiler devlet dairesi olursa imamlar devlet memuru olur, Diyanet’te bürokratik bir mekanizma olursa bırakın Afrika’yı, Asya’yı, dünyayı, kendi ülkemizin manevi hayatını ayakta tutması mümkün olmaz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA