Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Bildiri Yayımladı

Aralarında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de bulunduğu birçok din adamı ortak bir bildiri yayımladı. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Rum Patriği Patrik 1’inci Bartholomeos ile Türk Musevi Cemaati Hahambaşısı İzak Haleva’nın aralarında bulunduğu din adamlarının yayınladıkları ortak bildiride, “Kimden ve nereden gelirse gelsin, terör ve şiddet asla meşru gösterilemez ve savunulamaz. Bir insan öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir ve inananlarca asla tasvip edilemez.” ifadesi kullanıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, Türk Musevi Cemaati Hahambaşısı Haleva, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Türkiye Süryani Katolik Patriği Vekili Yusuf Sağ, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin ortak bildiri yayımladı.

“Allah adıyla” başlayan açıklamada, “Bizler Musevi, Hristiyan ve Müslüman vatandaşlarımızın dini temsilcileri olarak ve cemaatlerimizle birlikte güzel ülkemizin ve dünyamızın huzurunu bozan ve çok sayıda vatandaşımızın sevdiklerini ellerinden alarak dayanılması güç acılara sebep olan terör olaylarından dolayı derin üzüntü duymaktayız.” ifadeleri yer aldı.

İlahi dinlerin ortak temellerinden birinin, ilahi sevgi olduğu vurgulanan  açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İnsan sevgisi, canlı ve çevre sevgisi de bu ilahi sevginin ayrılmaz bir parçasıdır. Kimden ve nereden gelirse gelsin, terör ve şiddet asla meşru gösterilemez ve savunulamaz. Bir insan öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir ve inananlarca asla tasvip edilemez. Bu sebeple bizler terör ve şiddetin kesinlikle önlenmesi, ülkemizde bütün dünyada sevginin, adaletin hakim olması için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu saygıdeğer kamuoyuna açıklarız. İçten isteğimiz ve dualarımız, terörün artık ülkemizden ve dünyamızdan tamamen silinmesi yönündedir. Allah ülkemizi ve bütün insanlığı korusun.”

Kamupersoneli.net  | AA