Gündem

Diyanet İşleri Başkanı'nın Darbeyi Nasıl Öğrendiği Belli Oldu

Mehmet Gürbüz hakkında görevi bırakacağı iddiaları yer alıyordu ve dün Mehmet Gürbüz tarafından yapılan açıklamalar ışığında böyle bir durum olabileceği kamuoyu ve basın mensupları tarafından tahmin edildi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi kendi köşesinde yer verdiği yazıda 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gürbüz’ün nasıl öğrendiğini yazdı. Selvi’nin köşe yazısında şu ifadelere yer verildi;

“15 Temmuz gecesi saat 22.00 sıralarıydı. MİT’in Yenimahalle’deki yerleşkesindeki yemek masasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Suriye muhalefetinden din adamı Muaz el Hatib vardı.

Hakan Fidan yemeğin başında, “Ciddi bir ihbar söz konusu, sizinle görüşmemi tamamlayamayabilirim” demişti. Çorbasından iki kaşık almıştı ki gelen haber üzerine yerinden fırladığı gibi dışarı çıktı.

Mehmet Görmez ile Muaz el Hatib ne olduğunu anlamaya çalışırken, hışımla içeri giren görevliler, “Sizi sığınağa alacağız” dedi. Sığınağa inerken bir patlama oldu. “Saldırıya uğradık” dediler. Tam o sırada Mehmet Görmez’in eşi aradı. Hatice Hanım’ın sesi telaşlıydı. “Mehmet darbe oluyor” dedi. Bir çırpıda, İstanbul’dan Cumhurbaşkanlığı’ndaki bir görevlinin eşinin aradığını, “Buranın etrafını sardılar, darbe oluyor” dediğini aktardı. Görmez, MİT’te olmanın verdiği güvenle, “Ben de bu işi en önce haber alacak bir yerdeyim, onlar öyle bir şey demedi, belki terör saldırısıdır” karşılığını verdi.” açıklamalarında bulundu.

Abdulkadir Selvi açıklamalarına Milli İstihbarat Teşkilatı binasından nasıl çıktıkları konusuyla devam etti ve şu şekilde açıkladı;

“Sığınağa indiler. İkinci bir patlama daha oldu. Görmez o an darbe girişimi olduğunu anladı. Bunun üzerine görevlilere, “Beni buradan çıkarın, benim vazifelerim var, yapmam gereken işler var” dedi. Saldırı altındayız, en güvenli yer burası demelerine rağmen ısrar etti. Bu kez, “Sizin aracınız zırhlı değil” dediler. Görmez’e MİT’in zırhlı araçlarından birini verdiler, Muaz el Hatib ise Görmez’in aracıyla hareket etti. İkisi zıt yönlere gittiler. Araç, MİT’in iki No’lu kapısından Formula 1 yarışındaki gibi fırlayarak çıktı. MİT’in etrafını dolaşıp Demetevler’deki sokak aralarına girdi. O arada şüphelenen Görmez, “Ne oluyor, nereye gidiyoruz” diye sordu. Öndeki görevli geriye dönerek, “Darbe oluyor hocam” dedi. Görmez’in yüzünün gerildiğini görünce, “Siz merak etmeyin, sizi koruyacağız” dedi.”

Salalar verilsin, herkes hukuka sahip çıksın söylemleriyle gecenin sonuna gelindiği Selvi’nin köşe yazınsında belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA