Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan FETÖ Raporu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle bir rapor hazırlamaya başladı. Raporda FETÖ’nün islamiyete darbe vurduğu, dini nasıl istismar ettiği gibi maddeler yer alacak. Rapor, Mehmet Görmez’in onayının ardından kamuoyuna duyurulacak.

Fetullah Gülen’in dini istismarı, dine vurduğu istismar darbesi Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından incelenerek raporlaştırılıyor. Raporda: “Neredeyse çiğnemediği esas ve hüküm, istismar etmediği değer kalmadı” ifadeleri kullanıldı.

Raporun tamamlanması hala sürüyor. FETÖ/PDY’nin Din İstismarı başlığı neredeyse bitmek üzere. Rapor hazırlanırken Gülen’in vaazları, örgüttekilerin kullandığı somut araçlar vs. kullanıldı. 

Raporda yer alan bazı maddeler şöyle:
“Allah’ın Adını Kullandı: “Elimi elime koydum, şunu benim arkadaşlarımın eli say Ya Resûlullah dedim. O eli tutanlar Allah’ın elini tutmuş sayılırlar. Bu cemaat Allah’ın elini tutmaya niyet etmiş gibidir” demişti… (Prof. Dr. Ahmet Keleş, Gülen’in bir sohbetinde “Gayb” perdesinin açılıp kıyamete kadar nelerin olacağının kendisine gösterildiğini açıklamıştı. Eski cemaat mensubu Nurettin Veren yıllar sonra Gülen’la ilgili itiraflarında şunları söylüyordu, “O kendisini ‘Kuttul Attab’ diye bir makamda görüyordu. Bu, Peygamberlerin üstünde, Allah’ın altında yeni bir makam…”)”

Gülen, 3 Haziran 1990 yılında verdiği bir vaazda, heyecanlanarak Kur’an’ı cemaatin üzerine fırlatmıştı.

Kamupersoneli.net