Gündem

Diyanetten Ayrılan Mehmet Görmez Rektör Mü Oluyor ?

Mehmet Görmez hakkında Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörü olacağı söyleniyor.

Hali hazırda bulunmayan Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kuruluş hazırlıklarının hızlandırıldığını ve Mehmet Görmez’in de başına geçirilerek tek karar verici olarak Rektör yapılması planlanıyor.

Kurtulmuş ile Görmez Arasında Problem Oldu

Mehmet Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı 7 sene boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı yani Erdoğan’a bağlı bir kurum olarak çalıştığı biliniyordu.

Numan Kurtulmuş’un başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde bakanlarla pek sıkıntı yaşamamasına rağmen, Diyanetten sorumlu bakanlık görevine getirildikten sonra problemler yaşanmaya başladığını belirtti.

Kurtulmuş, Görmez’in kendisini bir bürokrat olarak görmediğini dile getirmişti. Kurum içi yapılan açıklamalarda devamlı görüş ayrılıkları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, yaptığı görev sırasında Görmez’in kurumun faaliyetlerinden kendisinin haberdar olmadığını ve bu durumdan rahatsız olarak durumu Erdoğan ve Yıldırım’a bildirmişti.

Bu yaşanan olaylar ve son dönemlerde gündemimizin en önemli konusu olan FETÖ olaylarının da Görmez’i yırattığı belirtildi.

Ancak Erdoğan bu durumlardan dolayı Görmez’in görevini bıraktığını değil emeklilik için bıraktığı ifade etmişti.

Yaşanan olaylar neticesinde Görmez Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrıldı, Numan Kurtulmuş ise yeni kabine değişikliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti.

Gelecek günlerde Görmez’in Rektör olarak yeni görevde olup olmayacağı netleşecektir.

Kamupersoneli.net – ANKARA