Gündem

Diyarbakır'da PKK'ya Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor

Diyarbakır ilinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar durmak bilmeden devam ediyor.  

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon devam ediyor.

Lice’nin dağlık ve ormanlık alanında, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” sürüyor.

Sivil vatandaşların zarar görmemesi için Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, bu bölgeye giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 10 ilden gelen güvenlik güçleri, uydu, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda ekim yapıldığı belirlenen 320 tarladaki Hint kenevirinin imha edilmesi için çalışmalara başladı.

Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenirken, bölgede tespit edilen bölücü terör örgütü grubun içinde olduğu barınma alanı ateş altına alınarak imha edildi.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz tarafından yürütülen operasyona, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ekibi de dahil oldu. Lice’ye gelen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de çalışmaları yerinde izledi.

Lice, Kocaköy ve Hazro arasındaki alanda yürütüldüğü belirtilen operasyon kapsamında güvenlik güçlerince ilçe girişlerinde uygulama yapılıyor.

Kamupersoneli.net / AA