Gündem

Diyarbakır Dürümlü'de Buruk Bayram

 Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında, PKK’lı teröristlerce patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu yakınlarını kaybedenler, bayrama buruk girdi.

Dürümlü’de 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin akrabaları, bayramda da hüzün yaşıyor. Tanışık köyündeki camide bayram namazını kılıp bayramlaşan köylüler, daha sonra saldırıda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret edip, dua okudu.

Ardından çoğunluğu katliamda hayatını kaybedenlerin eş ile annelerinden oluşan kadınlar, çocuk ve torunlarıyla mezarlığa geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan kadınlar, “Bayram geldi, kalkın artık. Bakın, çocuklarınız geldi.” şeklinde ağıt yaktı.

Mezar taşlarına sarılıp ağlayan kadınlar, çocuklarıyla dua etti.

– “Allah devletimizden razı olsun, devletimiz görevini yaptı”

Olayda yakınlarını kaybeden Mustafa Yaman, yaşadıkları büyük acının tarif edilemez olduğunu söyledi.

Bayram namazını kıldıktan sonra mezarlığa geldiklerini anlatan Yaman, şunları kaydetti:

“Allah kimseye bunu yaşatmasın. Dünyada böyle bir musibet görülmemiş. Hayatını kaybedenlerin hepsi yakınım. Geçen bayram hepsi elimi öpmüştü ancak bu bayram yoklar. Ciğerimizi yaktılar, Allah onlara hakkımızı bırakmasın. Allah devletimizden razı olsun, devletimiz görevini yaptı. Biz devletimizden çok memnunuz. Bu zalimlerin de Allah belasını versin.”

– Dürümlü katliamı 

Bingöl’ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi’ne getiren PKK’lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmıştı. Vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü’ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti. Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği saldırı 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

AA
Kamupersoneli.net