Gündem

Dört İlde Terör Operasyonu Başladı

Ankara’daki patlamanın ardından terör örgütleri operasyonlarına hız verdi. Kocaeli, Adana, İzmir ve Erzurum’da PKK’ya karşı operasyon düzenledi.

Başkent Ankara’da geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamada 28 kişi hayatını kaybetmiş 61 kişi de yaralanmıştı.

Bu hain saldırının ardından harekete geçen emniyet birimleri yurdun dört bir yanında operasyonlara başladı.

Yapılan açıklamaya göre; Kocaeli, Adana, İzmir ve Erzurum’da PKK’ya karşı operasyon düzenledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı açıklamada terör örgütü mensuplarına göz açtırmayacaklarını söyledi. Ala, şehir içerisinde üniformalı polislerin sayısında artış olacağını da sözlerine ekledi.

Yurdun değişik bölgelerinde terör örgütüne yönelik olarak operasyonlar devam ediyor. Cizre’de operasyonların sona ermesinin ardında bombalı tuzakların ortadan kaldırılması için gereken çalışmalara da hız verildi.

Bunun yanında Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Diyarbakır Sur’daki operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. Bölgede terör örgütleri tarafından kurulan barikatların kaldırılması çalışması da devam etmekte.

Polis özel harekat birlikleri ve asker ortak operasyonları sürdürüyor. Terör örgütünün bahar aylarında yeni bir kalkışma başlatamaması için de gereken operasyonlar stratejik hedeflere yöneltiliyor.

Elde edilen bilgilere göre Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonlarda önemli mesafeler kat edildi. Bölgedeki operasyonların kısa süre içerisinde sona erdirilmesi öngörülüyor.

Bunun yanında Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre terör örgütü mensuplarının bazı mahallelerde sıkıştırılmış durumda. Komutanlar bölge de bizzat operasyonları yönetiyorlar.