Gündem

Dr. Ümit Kara Kitabının Gelirini 15 Temmuz Şehitlerine Verme Kararı Aldı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görevli Dr. Ümit Kara, üniversitede ders kitabı olarak kullanılacak kitabının gelirini, FETÖ’nün darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit olanların yakınlarına verme kararı aldı. 

Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ’nün darbe girişiminin cumhuriyet tarihindeki en hain ve kanlı girişim olduğunu söyledi. Kara, akademisyen olarak her zaman demokrasinin yanında yer aldığını ve almaya da devam edeceğini ifade etti. Kara, Allah’ın bir defa daha böylesine bir olayı Türkiye’ye yaşatmamasını diledi.

FETÖ’nün darbesine karşı herkesin yapması gerekenler, kimilerinin canını feda ettiğini dile getiren Kara, kendisinin de yeni çıkardığı “Tıbbi Görüntüleme ve Radyolojik Terminoloji” kitabından elde edilecek geliri, “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” kapsamında darbe girişimine karşı koyarken şehit düşenlerin yakınlarına bağışlama kararı aldığını aktardı. 

Kitabın 20 bin adet satışının gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Kara, kampanyaya destekleyenlere de kitabın indirimli verileceğini sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net | AA