Gündem

Dünya Liderleri Gaziantep Saldırısını Kınadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye dileklerini iletti.

Putin; Gaziantep’te bir düğünün hedef alınmış olmasının, terörizmin, ahlakın temel kurallarını tanımadığını bir kez daha gösterdiğini belirtti. Gaziantep’te yaşananların, uluslararası toplumun terörle mücadelede güçlerini gerçek anlamda birleştirmesi gerektiğini hatırlattığını belirten Putin, ‘Türk partnerlerle’ terörle mücadelede işbirliğini her yönden genişletmeye hazır olduklarını vurguladı. Gaziantep’teki saldırıda ölenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken, yaralananlar için de bir an önce iyileşmelerini diledi.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande de, Gaziantep saldırısı için: “Cumhurbaşkanı dün akşam bir düğün sırasında en az 50 kişinin ölümüne yol açan alçak terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız.”dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı için taziye mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mesajda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep’te düğün yerinde işlenen korkunç terör saldırısının Azerbaycan’ı derinden sarstığını belirtti.

Kamupersoneli.net