Gündem

Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı Düzenlendi

Makedonya’da Dünya Türk İş Konseyi toplantısı düzenlendi.

Makedonya Türkiye Ticaret Odasının (MATTO) ev sahipliğinde Üsküp’teki bir otelde düzenlenen toplantıya Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Makedonya’daki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Üsküp Büyükelçisi Şölendil, burada yaptığı konuşmada, bu toplantı sayesinde Balkan bölgesindeki Türk ve soydaş iş adamlarının faaliyetlerini karşılıklı istişare etme imkanı bulduklarını belirterek, katılımcıların ayrıca bulundukları ülkelerde ekonomi ve ticaret alanlarında gelişerek, nasıl işlerini sürdüreceklerini ele aldıklarını söyledi.

Gerek Türkiye gerekse bölge açısından toplantının son derece yararlı olacağını kaydeden Şölendil, ilk toplantı için Üsküp’ün seçilmiş olmasından ayrıca memnuniyet duyduklarını ifade etti.

DTİK Balkanlar Bölge Başkanı Ömer Süsli de toplantının amacının Balkan bölgesindeki 11 ülkenin kendi aralarındaki ticari işlem hacimlerini yükseltmek, Türkiye ile bu ülkeler arasında köprü kurmak ve yatırımları arttırmak olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yaklaşık 3 bin iş adamının katıldığı kurultayda göreve geldiklerini anımsatan Süsli, “Biz önümüzdeki 4 sene içerisinde Balkanlar’da bulunan 11 ülkemize Türkiye’den ciddi bir şekilde yatırımcıların gelip bu ülkelere kalıcı yatırımların yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

MATTO Başkanı Tuna Eyüp Kahveci ise kuruluş olarak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Dört yıl boyunca Türkiye’nin yurtdışındaki diaspora çalışmalarına katkı sağlamayı ve Balkanlar ile ilgili stratejiler geliştirerek bunları Türkiye ile paylaşmayı hedefliyoruz. Umuyoruz ki bu yaptığımız çalışmalar gerek Balkan ülkeleri gerekse Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.