Gündem

Dürümlü Katliamının Perde Arkası ve Telsiz Konuşmaları Ortaya Çıktı

Diyarbakır’a bağlı Dürümlü mezrasında PKK’lı teröristler tarafından 15 tonluk patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı hain saldırı sonrası bölücü terör örgütünün etkin konumda olan iki sözde sorumlusu arasında geçen telsiz konuşmaları, köylülerin kahramanlığını, teröristlerin ise “acımasızlığını” gözler önüne serdi.


Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütünün sözde kuzey alanı sorumlusu, “Rezzan” kod adlı terörist ile sözde orta saha sorumlusu, “Aliser” kod adlı terörist, Dürümlü’deki patlamadan kısa süre sonra telsiz konuşmaları yaptı. 

Telsiz konuşmaları, olaydan sonra haber alınamayan teröristlerin, diğer terör örgütü mensuplarıyla irtibat kurduğunu deşifre etti.

Teröristlerin telsiz konuşmalarında şu ifadeler kullanıldı: 

Rezzan: Arkadaşların durumları nasıl?

Aliser: Arkadaşlar iyiler, genel iyidir.

Rezzan: İyi mi?

Aliser: Hani bu olayda kopan arkadaş vardı ya, o arkadaşlara ulaştı, sağlamdır.

PKK’lı Teröristler arasında olayın gerçekleştiği köyün sakinlerinin devleti sevdiği ve terör örgütünü desteklemediği yönündeki konuşmalar dikkatleri çekti.

Söz konusu telsiz konuşmaları şöyle:

Rezzan: O olay nasıl olmuş? Tam anlamadım. O nedir, ne olmuş? (Kahkaha ile gülüyor)

Aliser: Biz de tam bilgi alamadık, arkadaşlardan.

Rezzan: Peki bu köy vatansever mi? 

Aliser: Bahsettiklerine göre vatansever değil, hepsi T.C. yanlı. Allah hepsinin belasını versin.

Köylüler kahramanca karşı koyuyor

Telsiz konuşmalarında hain saldırı sırasında köylülerin, bomba yüklü kamyonun gitmesine engel olduğu, bu nedenle teröristlerin kendilerini kurtaramadığı, ayrıca köy sakinlerinin araca ateş açtığı yönünde bilgi geldiği şeklinde ifadelere de rastlandı.

Telsiz konuşmaları, köylülerin kahramanlığını, bölücü terör örgütü mensuplarının ise “kalleşliğini ve acımasızlığını”nı ortaya koydu.  

“Aliser” kod adlı teröristin, “Yani arkadaşlar diyor ki: ‘Biz arkadaşız, dostunuzuz’ diyorlar. ‘Sizdeniz, özgürlüğünüz için, sizin için eylem yapıyoruz.’ diyorlar. Köylüler, küfür ediyor, vazgeçmiyorlar. Arkadaşların kendisinden tam bilgi alamadık, çok bahsediliyor, silahla aracı falan vurmuşlar. ‘Araç patlayabilir.’ diye bizim arkadaşlar, atlayıp uzaklaşmaya çalışıyorlar.” sözleri üzerine sürekli kahkahalar atarak konuşan “Rezzan” kod adlı terörist, “Ama arkadaş, yani nasıl ya? 6-7 tane araba yok. 15-20 tane insan kaybolmuş. Nasıl kaybolmuşlar ya. Bu ne biçim şeydir ya? Belalarını bulmuşlar, o kadar patlayıcıyla belki toz olmuşlardır.” cevabını veriyor.

Aynı terörist, “O köyle daha işimiz bitmedi. O patlayıcı ile biz şehirde stratejik eylem yapacaktık. Çok kötü, çok kötü oldu.” diyerek örgütün amacını ve emelini de ortaya koydu.

Olay

Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan kamyonu gasbettikten sonra yükledikleri 15 ton patlayıcıyla 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi’ne getiren
PKK’lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, patlayıcı yüklü kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti. 

16 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti, kentin birçok ilçesinde de hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişlik ve 4 metre derinliğinde çukur açılmıştı.

Cesetlerin parçalanması ve geniş alana yayılması nedeni ile 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA analizi sonucunda netleşmiştir, PKK’nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına sebep olmuştu.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara