Gündem

Düzce Merkezli 11 İlde FETÖ Operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Düzce merkezli 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütün Düzce il yapılanmasındaki çeşitli kademelerde görev alan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 

Düzce merkez ile Gümüşova ve Akçakoca ilçelerinin yanı sıra Karabük, Samsun, Bilecik, Batman, Mersin, İstanbul, Ankara, Sakarya, Malatya ve İzmir’deki adreslerde yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında il himmet sorumluları, il eğitim danışmanı ve sorumluları, örgüt muhasebecileri, örgüt içi arama tarama sorumluları, bölge sorumlusu ile Akçakoca ilçe imamlarının da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı. 

Adreslerdeki aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler Düzce’ye getirildi. 

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan 3 şüpheliden birinin Batman’da FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında tutuklandığı, ikisinin ise önceki tarihlerde yurt dışına kaçtığının tespit edildiği, yakalanlarına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

Kamupersoneli.net | AA