Gündem

E- Devlet Şifresi Nasıl Alınır? E- Devlet Giriş Nasıl Yapılır?

E- devlet şifresi alamayanlar, E- devlet şifresini unutanlar, E- devlet şifresinin nereden alınacağını bilmeyenler ve E- devlet ile alakalı olarak tüm detayları öğrenmek istenler haberimizi okuyabilirler.

Vatandaşların internet üzerinden yapacakları E- devlet kulanarak devlet içerisinde yapacağı tüm kurumsal işleri sizler için derledik. 

E-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE OLUR?

1- E-Devlet şifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda yapmanız gereken ilk adımlardan biride ikamet ettiğiniz mevkide bulunan en yakın PTT şubesine gitmenizi gerekecek. PTT şubelerinde ise şifre işlemleri vezneler tarafından verilecektir. Buradan vereceğiniz 2 TL ücret karşılığında, şifreniz bir zarf içerisinde size teslim edilecek.

2- E-devlet şifrenizi unutmanız durumunda ise tekrar bir PTT şubesine gitmeniz gerekecek. Detaylarda ise şifre almak isteyen kişilere karşı bir önlem olarak kullanıma sunulduğu belirtilmiştir. E- devlet projesinde güvenlik kavaramına büyük bir önem az etmektedir. Bu sebeple, sistemin güvenliği için her türlü önlem alınmıştır. Şifreler, başvuruda bulunan her vatandaş için ayrı ayrı oluşturulmaktadır. Aynı şifreden bir başka vatandaşa verilmeyceği bilinir.

3- Bir diğer alınan güvenlik önlemi ise, başvuruda bulunan kişinin kimliği alınarak, kontrol edilmektedir.

4- İlk kez şifre alacak kişiler 2 TL hizmet bedeli öderken, sonraki şifre unutmalarda bu ücret 10 TL olmaktadır. Daha önceden ise, şifre unutma işlemleri 4 TL olarak belirlenmişti.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIR?

E-Devlet sisteminin girişinde 4 farklı güvenlikli giriş yöntemi bulunuyor:

-e-Devlet şifresi ile giriş

-mobil imza ile giriş

-elektronik imza ile giriş-

-T.C. kimlik kartı ile giriş yapılabilir.

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet’in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfaya ise T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz.