Gündem

Efkan Ala'nın İstifasına İlişkin Cumhurbaşkanı'ndan İlk Açıklama !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Çin’de gerçekleştirilecek olan G-20 zirvesi öncesi Esenboğa Havalimanı’ndan basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Erdoğan, Efkan Ala’nın istifasına ilişkin ilk kez değerlendirmede bulundu.

4-5 Eylül tarihlerinde Çin’de düzenlenecek G20 zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, zirvenin ‘kapsayıcılık’ temasının sadece G20 ülkeleriyle ilgili değil, dünya genelini ilgilendiren bir husus olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, kapsayıcı büyüme ile kadınlar ve çocuklar da dahil herkesin büyümeden pay alması ve adaletli büyümenin önemine değinerek, amaçlarını ‘Gelişmiş ve gelişmekte olan diye ayırmadan, tüm dünyaya entegre edilmesi’ olarak tanımladı ve “Çin dönem başkanlığının ‘kapsayıcılık’ ilkesine önem vermesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Sebep Performans Kaybı

Efkan Ala’nın istifası ile ilgili konuşan Erdoğan, “Ala, bu süreç içerisinde istifasını vermiştir, ne bir sıkıntı söz konusudur, ne de ona dair herhangi bir olumsuzluk söylemek bizim haddimizedir. Bunlar bizim dava arkadaşımız, yol arkadaşımızdır; zaman zaman performans kaybı olabilir. Hükümetimizin en önemli başlığı, darbeden sonra terörle mücadeledir, yoğun bir şekilde bunun üzerine gitmeye devam edeceğiz” dedi.

Kamupersoneli.net