Gündem

Emeklilik Hesaplama Nereden ve Nasıl Yapılır?

Vatandaşlarımızın merak ettiği ne zaman emekli olurum? Ne kadar emekli maaşı alırım? soruları artık cevapsız kalmayacak. Kamupersoneli.net olarak tüm detayları sizler için derledik.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı olan tüm vatandaşların, ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanarak bilgilerine dair tüm detayları kolaylıkla öğrenebilirler. Ayrıca 2017 emekli maaşı hesaplaması da e-devlet ya da SGK sistemleri üzerinden vatandaşların öğrenmesi için kullanıma açılmış durumda.

Ne zaman emekli olurum işleminin yanı sıra emeklilik için sunulan tüm hizmetler ”emekli maaşı sorgulama”işlemleri olarak bilinmektedir. Emekli maaşı sorgulama yapacak olan kişilerin, emekli olduktan daha sonra kendilerine bağlanması planlanan emekli maaşının ne kadar odluğunu öğrenilmektedir. Bu sebeple tüm vatandaşlarımız emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağını öğrenmek istiyorsa emekli maaşı sorgulama yapabilirler. Emekli maaşının sorgulamasını yapmak için SGK tarafından açılan özel sayfa size bu konuda yardımcı olacak ve kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulaması yaparak sonuca ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

SGK tarafından kullanıma açılan SSK maaş sorgulama sayesinde sizler de emekli maaşınız için bilgi alabilirsiniz. Online olarak internet ortamından yapılacak işlemlerde üstelik herhangi bir ücret alınmayacağından dolayı kişiler herhangi bir bedel ödemeden kolay bir şekilde işlemler tamamlayabilecekler. Bu açıdan istenildiği zaman SSK maaş sorgulamasının hizmetleri kapsamında bilgi alınabilecektir. Kişilerin SSK maaş sorgulama işlemleri için uygulama formuyla alakalı olarak gerekli yerleri doldurması gerekmektedir Formun doldurulmasının ardından ise sistem tarafından kişilerin ne kadar maaş alacağı hesaplanarak açıklanabilecektir. Bu sayede SSK maaş sorgulama yapan kişiler sonuç sayfası üzerinden kolay bir şekilde sonucu öğrenebileceklerdir. Sistemin SGK tarafından desteklenmesi ve sonuçların güncel mevzuatlar uyarınca yapılmasına ilişkin olarak kişilerin resmi bilgilere ulaşmasını sağlanacaktır.

SGK emekli maaşı hesaplama işlemleri belirli kurallara göre yapılmakta ve çizgi dışına çıkmamaktadır. İşe başlama tarihinin malullük ya da iş gücü kaybının olup olmadığı gibi detaylı bilgiler SGK emekli aylığı hesaplama işlemi için gerekli bulunmaktadır. Bunun dışında SSK emekli maaşı hesaplamada en önemli kriter ise ilk kez SSK’lı olarak işe giriş tarihi olarak belirlenmektedir. Ancak staj ya da çıraklık okulunda yapılan sigortaların buna dahil olduğu henüz belli değildir. SGK emeklilik maaşı hesaplama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasında bir uygulamayı çalışanların hizmetine sunmuştur. Vatandaşlarımız bu uygulama sayesinde emekli maaşı hesaplama işlemi gerçekleştirilebilir ve detayları öğrenebilirler.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

SGK’nın internet sayfasında bulunan bu uygulamalarla beraber sigortadan emekli olacak kişilerin emekli maaşı hesaplamasına olanak sağlanacaktır.

SSK ya da 4A kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi hakkında tüm detaylar:

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4A olan SSK birimine bağlı olarak çalışan vatandaşlarımız aşağıda anlatılan şekilde emeklilik hesaplaması yapabilecekler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemlerinin hepsi internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak artık daha kolaydır.

Siz SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

1- SSK A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapılması gerekmektedir.

2- Hemen sonrasında ise burada yer alan “4A Ne Zaman Emekli Olurum” uygulamasına giriş yapmanız gerekecek.

3- Daha sonraki aşamalarda ise “doğum tarihinizi” “işe giriş tarihinizi” “ilk tescil tarihinizi” ve “prim günlerinizi” sistemde yer alan bu bölümlere yazacaksınız

4- SSK 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ediliyor. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenilecektir.

BAĞ-KUR ya da 4B kurumu için ne zaman emekli olurum sistemi;

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4B olan BAĞ-KUR birimine bağlı olarak çalışan vatandaşların simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilecekler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılacaktır. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir.

BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz:

1- BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

2- Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan “4B Ne Zaman Emekli Olurum” uygulamasına giriş yapınız.

3- Daha sonraki aşamada; “Emeklilik türünüzü” “Cinsiyetinizi” “Doğum tarihinizi” “Maluliyet durumunuzu” “Maluliyet derecenizi” “Erken yaşlanma” durumunuz varsa onun bilgisini ve “Bakıma muhtaç malul çocuğunuz” varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

4- Son olarak, “tamam” seçeneğine tıklayınız.

Bir Yorum