Gündem

En Yüksek Kapsama Alanı Vodafone'da

Vodafone Türkiye’nin “4bucakG” olarak isimlendirdiği 4,5G hizmet stratejisindeki “Türkiye’de en geniş 4,5G kapsamasına sahip operatör” olma taahhüdünü İstanbul genelinde de yerine getirdiği bildirildi.

Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamaya göre şirket, 1 Nisan’daki 4,5G lansmanından sonra yaptığı yatırımlarla sadece Türkiye’de değil, İstanbul il genelinde de “en yüksek 4,5G kapsamasına sahip operatör” unvanına sahip oldu.

Uluslararası bağımsız bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre Vodafone, Türkiye’de ve İstanbul’daki en yüksek 4,5G kapsama alanına sahip operatör oldu.

4G ve üstü teknolojilerdeki global uzmanlığını Türkiye’ye de taşımaya devam eden şirket, ayrıca 800 ve 900 MHz frekanslarında Türkiye’deki en fazla fiziksel çekim noktasına da sahip bulunan operatör konumunda bulunuyor.

“Hedefimiz, haritada boş yer bırakmamak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, 4,5G teknolojisiyle Türkiye’nin 81 ilinde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4,5G teknolojisiyle buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması için ilan ettikleri Dijital Dönüşüm Hareketi doğrultusunda abonelerini dijital dünyanın olanaklarından en üst düzeyde faydalandırmayı hedeflediklerini aktaran Buruk, bu doğrultuda 4G ve üstü teknolojilerdeki global deneyimlerini Türkiye’ye de taşıdıklarını ve 7 bin çekim noktasıyla Türkiye’nin 81 iline 4,5G hizmeti sunmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Buruk, Vodafone olarak bugün dünyanın en geniş 4,5G ağına sahip olduklarını belirterek, “4,5G’yi Türkiye’nin en ücra köşesine kadar götürme hedefimiz doğrultusunda başlattığımız ‘4bucakG’ stratejimizin en önemli ayağını da kapsama stratejisi oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Daha önce 1 Nisan’daki 4,5G lansmanlarında Vodafone olarak Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olacaklarını taahhüt ettiklerini anımsatan Buruk, bugün söz verdikleri şekilde hem Türkiye’nin hem de İstanbul’un en geniş 4,5G kapsama alanına sahip operatörü olmanın gururunu yaşadıklarının altını çizdi.

Buruk, Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarına kurdukları sorgulama ekranları ile müşterilerinin bulundukları lokasyonlarda 4,5G kapsamasının yer alıp almadığını tespit etmeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Ayrıca 4bucakG.com sitemizden kullanıcılara 4,5G kapsama sorgulaması yapma imkanı tanırken, M-Care aplikasyonu ile telefonlarından da sorgulama gerçekleştirme imkanı sağlıyoruz. Bu yolla en ücra noktaya kadar 4,5G teknolojisi ulaştırmak için önemli bir veri bankası oluşturmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, haritada boş yer bırakmamak. Kapsama haritasını önemsiyoruz; çünkü bu harita, bizim altyapımıza duyduğumuz güvenin bir kanıtı ve Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olduğumuzun bir göstergesi olmaya devam ediyor. Geçen ay içerisinde duyurduğumuz şekilde İstanbul Vodafone Grubu açısından da özel bir öneme haiz. Grubumuz ile dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Huawei, dünyanın önemli başkentlerinin teknolojik altyapısını dönüştürmek amacıyla başlatılan TechCity (Teknoloji Şehri) projesi kapsamında İstanbul’u teknoloji şehri olarak seçmişti. Bu anlamda İstanbul için yatırımlarımızı hızlandırmayı sürdürerek özellikle 4,5G’deki ustalığımızı İstanbullu müşterilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz.”

1,4 milyon net abone artışı sağladı

 

Açıklamaya göre, abonelerinin ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayarak hayatlarını kolaylaştırmaya devam eden Vodafone, müşterilerine dünyanın en geniş 4,5G ağından yararlanma avantajı sunmayı da sürdürüyor.

Bugün 21 ülkede 4G, 5 kıtada ve 16 ülkede ise 4,5G hizmeti sunan Vodafone, Türkiye’deki 4,5G ihalesine frekans bedeli olarak KDV dahil 918 milyon avro ödeyerek, 2015 yılındaki şebeke yatırımlarını ve 4,5G hazırlıklarını kapsayan 589 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdi.

Bunun dışında nisan 2015 – mart 2016 döneminde geçen yıla oranla 1,4 milyon net abone artışı sağlayan şirket, 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla 22,2 milyonu bulan mobil abone sayısına ulaşarak “En yüksek net mobil abone kazanan operatör” unvanına sahip oldu.

Toplam gelirlerini geçen yıla göre yüzde 27 artırarak 9,3 milyar liraya çıkaran Vodafone, “Toplam telekom pazarında toplam gelirler bakımından en çok büyüyen operatör” konumunda bulunmaya devam ediyor.

 4G ve üstü teknolojiler konusunda dünyanın en büyük uluslararası dolaşım ağına sahip Vodafone’un uluslararası dolaşım hizmeti verdiği ülke sayısı ise 88’e ulaşmış bulunuyor.

Kamupersoneli.net | AA