Gündem

Endonezya'da Meydana Gelen Depremde Ölü Sayısı 102'ye Yükseldi

Endonezya’nın Açe eyaletinde dün meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 102’ye yükseldiği duyuruldu.

Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı (BASARNAS) tarafından yapılan açıklamada, Açe eyaletine bağlı Sumatra Adası’ndaki Pidie Jaya’da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde şimdiye kadar 102 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

BASARNAS Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, “Elimizdeki son bilgilere göre, 136’sı ağır olmak üzere 752 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Deprem nedeniyle 348 ev, 3 okul, 14 cami yıkıldı. 3 bin 267 kişi evsiz kaldı.” diye konuştu. 

Arama kurtarma çalışmaları halen devam ederken, evleri yıkılan mağdurlar güvenli bölgelere tahliye edildi. 

BASARNAS’ın açıklamasında bölgede tıbbi malzeme, su ve gıda sıkıntısı yaşandığı belirtilerek, yardım kuruluşlarından gerekli desteğin sağlanmasının beklendiği kaydedildi.

Ülke genelinde Açe’de meydana gelen deprem mağdurları için yardım kampanyaları başlatıldı ve yardım kuruluşları bölgeye hareket etti. 

Hint Okyanusu’nda 2004’te meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki depremin oluşturduğu tsunami Endonezya başta olmak üzere 14 ülkede yıkım ve ölümlere neden olmuş, yaklaşık 230 bin kişi hayatını kaybetmişti. Depremden en fazla etkilenen bölge Açe olmuştu.  

Kamupersoneli.net – AA