Gündem

Engelli Bakanlığı mı kuruluyor?

 ‘Her insan bir engelli adayıdır’ sözü artık çok klişeleşmiş ama uygulamada pek de hatırı sayılmayan sözdür. Toplumuzda engelliler çoğu zaman ikinci sınıf insan olarak görülmekte hatta bir takım düzenlemeler engellileri düşünülmeden yapılarak bu düşünceyi destekler cinstedir. Bu bağlamda Türkiye’de engellilerimize verilen değer de birçok kesim tarafından tartışıla dursun aldığımız haberlere göre geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisine engelli vatandaşlarımızı yakından ilgilendirecek bir kanun teklifi verildi.

 ENGELLİ BAKANLIĞI MI KURULUYOR?

KamuPersoneli.Net olarak engelli vatandaşlarımızın başta istihdam sorunu başta olmak üzere birçok konu ve konularda destekçi olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak bu müjde niteliğindeki haberi engelli vatandaşlarımız ile paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ‘Her insan bir engelli adayıdır’ diye başlayan ve devamında engellilerin karşılaştığı bir çeşit soru ve sorunlar adına çözüm seçeneği olarak sunulan Engelli Bakanlığı kurulmasına dair bir kanun teklifi verildi. Bu teklifin sahibi ise Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilli Avukat Mustafa TANAL idi.

TANAL’ın Türkiye Büyük Millet Meclisine vermiş olduğu kanun teklifinde “Dünyadaki engellilerin %80’inin düşük gelirli ülkelerde yaşadığı, temel hizmetlere ulaşamadığı, Dünya’da yapılan araştırmalara göre engellilere çeşitli yaşam kolaylıkları sağlanması amacıyla gerçekleştirilen yerel iyileştirme hizmetleri sayesinde, engellilerin büyük bir kısmının tekrardan topluma kazandırıldığı” ifade edilmiştir.

TANAL ayrıca; Türkiye’deki araştırmalar sonucunda Türkiye nüfusunun yaklaşık %13’ünün engelli olduğunun ortaya çıktığı, bu verilere göre engelli nüfusunun genel nüfus içerisinde önemli bir yere sahip olduğu bundan dolayı da bazı gerçeklerin gün yüzüne çıktığını belirtmiştir.

TANAL’ın Meclise vermiş olduğu kanun teklifi ise şöyledir;

                Türkiye nüfusunun %13 lük kısmı engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır ki bu oran genel nüfus oranımıza göre odlukça büyük bir bölüme sahiptir. Hal böyle olunca engellilerimizin haklarının, engellilerimize sunulan hizmetlerin, engellilerimize her anlamda erişilebilirliklerinin ve eğitim, rehabilitasyon ve sosyal katılımlarının en üst düzeyde sağlanması amacıyla Engelli Bakanlığı kurulmalıdır.

KamuPersoneli.Net olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilli Avukat Mahmut TANAL’ ın engelli vatandaşlarımız ile ilgili konu ve konulara göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımızın her türlü soru ve konularını sitemizde yayınlamaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.

İşte Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut TANAL’ın meclise vermiş olduğu o kanun teklifi