Gündem

Erdoğan'ın Oteline Saldırı Yapan sat Komandosu Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından, Muğla’nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında yer aldığı belirlenen ve güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında yakalanan Ali Sarıbey tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Denizci Üsteğmen SAT Komandosu Ali Sarıbey, Ula ilçesinde güvenlik güçlerinin yaptığı yol kontrolünde yakalandı. Sivil kıyafetle yakalanan zanlının silahının da ele geçirildiği öğrenildi. Marmaris Emniyet Müdürlüğüne götürülen Sarıbey, daha sonra Muğla’ya sevk edildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyede hakim karşısına çıkan Sarıbey hakkında tutuklama kararı verildi.

Yoğun güvenlik önlemi altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Sarıbey, daha sonra İzmir’deki cezaevine gönderildi.

– Valilikten açıklama

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı yazılı açıklamada, Denizci Üsteğmen SAT Komando Ali Sarıbey’in emniyet ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, kaçma girişiminde bulunurken gerçekleştirilen yol uygulamasında yakalandığını bildirdi.

Çiçek, bölgede hava, kara ve denizden tüm imkanlar seferber edilerek, 24 saat arama ve tarama çalışması yapıldığını vurguladı. 

Kamupersoneli.net / AA