Gündem

Erken Emeklilik Kapıda

Sağlık Çalışanların İçerisinde Bulunduğu ve Diğer Kamu Çalışanları İçin Erken Emeklilik Düzenlemes, Ekim Ayı İçerisinde Mecliste Görüşülmesi Planlanıyor.

Kamu çalışanları için  erken emeklilik için yapılan çalışmalara sona yaklaşıyor. İçerisinde sağlık çalışanlarının da bulunduğu bazı kamu çalışanları için erken emeklilik fırsatı gelişir.Yapılan değişikliğin Ekim ayında Meclis’e sunulması düşünülüyor.Hükümet’ten çok kısa bir süre önce  sağlık çalışanları için  erken emeklilik haberi yayınlanmıştı.Konu 2015 Ağustos ayı içerisinde yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde de masada dile gelmiş ve her hizmet kolundan bu yönde istek geldikten sonra bu konu için bir komisyon oluşturulması için karar verilmiştir.

SGK içerisinde komisyon çalışmaları ise  Kasım ayı içerisinde başlamıştı. Çalışma sonucunda hangi hizmet kollarında çalışanların ve kimler için ne şekilde fiili hizmet zammı verilmesi amacıyla bir metin oluşturulacak.

Meclise Sunulacak
Çalışma sonucunda hazırlanmış olan rapor kanun tasarısı haline getirilmiş bir şekilde Meclis’e sunulacak. Erken emeklilik için yapılan çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. Yapılan değişikliğin Ekim ayı içerisinde Meclis’te görüşülmeye başlanarak yasalaştırılması söz konusu.

Her 5 Yıl İçin Yıpranma Payı Olacak 
Kamuda varlığı bulunan bütün hizmet kolları için erken emeklilik talebi bulunmaktadır.
Erken emeklilik için en başta sağlık alanı bulunuyor. Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden kimlerin hangi şartlarla ve süre ile fiili hizmet zammından veya diğer adıyla yıpranma payından faydalanacağı konusu, komisyon tarafından incelenerek karar verilecek. Sağlık çalışanları için 5 yıllık çalışma sürelerine 1 yıl yıpranma hakkı verilmesi  bekleniyor.