Gündem

Erzurum Kent Merkezine Mevsimin İlk Karı Yağdı

 Türkiye’de şehir merkezine ilk kar Erzurum’da yağdı.

Anadolu’nun zirvesi Erzurum’da iki gündür aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düşmesiyle yerini kar yağışına bıraktı.

Eylül ayında Erciyes, Munzur, Kösedağ, Arkut Dağı gibi yüksek kesimlere kar yağmıştı. Kent merkezi olarak mevsimin ilk karını ise Erzurumlular karşıladı.

Kentte gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle cadde ve sokaklar beyaza bürüdü. Güne kar yağışıyla uyanan Erzurumlular, erken kar yağışının şaşkınlığını yaşadı.

Palandöken Kayak Merkezinde de kar kalınlığı 12 santimetre olarak ölçüldü.

Yörede Ardahan’da da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu bölgesinde, gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da sıfırın altında 1, Kars’ta 2, Ağrı ve Ardahan’da 3, Erzincan’da 7, Tunceli’de 8, Iğdır’da 9 derece olarak ölçüldü.

Bölge genelinde bugün ise havanın parçalı çok bulutlu olması, akşam saatlerine kadar Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgede sıcaklığın ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıklarının da Kars’ta 12, Ardahan’da 13, Erzurum’da 14, Ağrı’da 18, Erzincan’da 23, Tunceli’de 24, Iğdır’da 27 derece olması öngörülüyor.

Kamupersoneli.net | AA