Gündem

Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Adliyeye Sevk Edildi

 MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile tutuklu savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı’nın Ankara’da gözaltına alınan avukatı Alp Değer Tanrıverdi, Adana’da adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında verilen yakalama kararı sonrası Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki evinde gözaltına alınarak Adana’ya getirilen Tanrıverdi’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Tanrıverdi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Adana Adli Tıp Birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Tanrıverdi, gazetecilerin evinde ele geçirilen devlet sırrı niteliğinde olduğu belirtilen evraklarla ilgili soruları üzerine, “O belgelerin hepsi Yargıtay dosyası. Baktığım dosyanın belgelerinin bende bulunmasını bu şekilde ‘devlet sırrı’ diye değerlendiriyorsanız… O dosyalar bana polisten geldi.” yanıtını verdi.

Öte yandan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada kapsamında gözaltına alınan 9 öğretmen de sağlık kontrolünün ardından Tanrıverdi ile aynı midibüse bindirilerek adliyeye götürüldü.

Adana ve Hatay’da MİT tırlarının yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, tırların durdurulmasında görev alan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık ile savcılar Karaca, Takçı ve Şişman tutuklanmıştı. Savcılar, daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmişti.

Bağrıyanık, Şişman ve Takçı’nın avukatı Tanrıverdi’nin dün gözaltına alındığı Ankara’daki evinde yapılan aramada, MİT tırları soruşturmasına ilişkin devlet sırrı niteliğinde 13 çuval evrak ele geçirilmiş, tutuklu eski savcı Takçı’ya ait bilgisayarlara da el konulmuştu.

AA
KAMUPERSONELİ.NET