Gündem

Facebook'dan Güvenlik Butonu Uygulaması

Son zamanlarda yaptığı değişiklikler ile göz önünde bulunduruluyor Facebook. Facebook herkesin bildiği gibi bir sosyal paylaşım platformudur. Facebook’un özellikleri arasında eski arkadaşlarınızı bulup arkadaş hanenize eklemek, görüntülü canlı yayın yapmak, yepyeni bir özellik olan emojiler ile paylaşımlara değer vermek, yer bildiriminde bulunmak, fan sayfası açmak vb. Ancak Facebook yeniliklerine yenilik katmakta sınır tanımıyor. Facebook’un bu sefer ki yeniliği ise güvende olduğunu bildirmek amaçlı güvenlik butonu. 

Facebook son zamanlarda gündeme geldiği özelliği paylaşımlara emojiler ile değer verme özelliğidir. Bu özellikte bir paylaşıma daha önceden sadece beğen ( like ) tuşu ile değer veriliyordu. Ancak bu özellik sayesinde paylaşımlara şu iafedeleri verebiliyorsunuz; beğen, muhteşem, kızgın, gülücük, şaşırma ifadesi, üzgün ve kızgındır.

Bu özelliğin dışında Facebook birde canlı yayın özelliğini getirdi. Periscope uygulamsından esinilen özellikde Facebook hesabınız üzerinden veri ağınızın olduğu her yerde canlı yayın yapabilirsiniz. Canlı yayınınızı arkadaşlarınız ve çevrenizdekiler ekleyebilir ve yorum yapabilir. Facebook’un canlı yayın özelliği ise Facebook Mentions ile kullanılır. 

Facbook Paris’de yaşanan olaylardan sonra güven butonu uygulamasını geliştirdi. Ankara’da yaşanan ilk patlamada da güven butonu devreye sokulmuştu. Bugün yine Ankara’da yaşanan patlamada Facebook güven butonunu devreye soktu. Güven butonunun anlamı ise Facebook tarafından gelen bildirimi güvende olarak işaretlediğinizde arkadaşlarınızın sizin güvende olduğunuzu öğrenmiş oluyor. 

Kamupersoneli.net