Gündem

Faruk Çelik Tarım Hakkında Ki Soruları Yanıtladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama ” Tarım ve hayvancılığın önündeki engelleri kaldıracağız ” başlığı ile paylaşıldı. 

Açıklamaya göre;

Bakanlar Kurulunda, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlar konusunda uzun bir değerlendirme yaptıklarını belirten Çelik, “184 büyük ovanın tarımsal sit alanı olarak ilan edilmesi konusunda orada sunumumuzu gerçekleştirdik. Bütün Bakanlar Kurulu üyeleri buna ‘Evet’ dediler. İnşallah 184 ovamızı koruma altına alacağız.” şeklinde konuştu.

Tarım alanında en önemli konulardan birinin eğitim olduğunu vurgulayan Çelik, sulama, gübre ve tarımsal ilaç kullanımında eğitimin önemli olduğunu kaydetti.

Çelik, “Bu eğitim çalışmalarıyla inşallah tüm tarım alanlarımızın daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi, korunması ve bilinçli bir şekilde çiftçilerimizin toprağı işlemesi noktasında mesafe alırız” görüşüne yer verdi.

Türkiye’nin 192 ülkeye ihracat yaptığını, 148 milyar liralık bir tarımsal hasılaya ulaştığını belirten Çelik, ülke nüfusunun arttığını, tarımdaki kat edilen mesafenin yeterli olmadığını ifade etti.

Çelik, tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların önündeki engelleri kaldırmak için çok çalışacaklarını, üreticilere destek vereceklerini kaydetti.

Kamupersoneli.net / ANAKAR