Gündem

Fatih Şahin: Haksızlığa Uğrayanlar Görevlerine Dönecekler

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan veya açığa alınanlarla ilgili hassas bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Elbette bunun içerisinde bazı yanlış tespitler olabilir. Eğer haksızlığa uğramışlarsa görevlerine döneceklerdir.” dedi.


Şahin, Gölbaşı’nda Çorumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesi nedeniyle düzenlenen programa katıldı.

Ankara ve çevre illerden 37 milletvekilinin katıldığı program sonrası AA muhabirine açıklama yapan Şahin, ülkeyi tehdit eden tüm terör örgütleriyle güçlü bir mücadele içerisinde olduklarını vurguladı.

FETÖ ile mücadele kapsamında açığa almalarla ilgili Şahin, yapılan itirazları hassas bir şekilde değerlendirdiklerini ifade etti.

Şahin, şöyle konuştu:

“Görevden uzaklaştırma, açığa almalarla ilgili olarak çok hassas bir çalışma yürütüyoruz ama elbette bunun içerisinde bazı yanlış tespitler olabilir. Bunlar yüzde biri bile bulmayan oranda belki yanlış tespitlerdir. Ancak biz hiç kimsenin haksızlığa uğramasını istemediğimiz için gerek devletimize ulaşan itirazlar çerçevesinde gerekse AK Parti Genel Merkezine, birim başkanı olarak bulunduğum Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının bünyesinde bulunan Ak Parti İletişim Merkezi’ne ulaşan itirazlar çerçevesinde gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz.

Nasıl görevden uzaklaştırıldılarsa, açığa alındılarsa benzer şekilde eğer haksızlığa uğramışlarsa görevlerine de döneceklerdir ama çok büyük oranda güvenlik güçlerimiz, ilgili bürokratik kademeler bu konuda titiz davranıyorlar, çalışmalarını hassasiyetle yürütüyorlar.”

Ak Parti olarak anayasa değişikliği teklifini Meclis’e sunacaklarını, genel kurulda görüşülmesi sonrası kabulü halinde halk oyuna sunulacağını ifade eden Şahin, referandum dışında erken seçim gibi bir gündemlerinin bulunmadığını belirtti.

Kamupersoneli.net / AA