Gündem

Fatma Betül Kaya :"Vizeler Kalkmazsa Mülteci Anlaşmasını Feshederiz"

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan ‘Sığınmacıların Geri Kabulüne İlişkin Anlaşma’ çerçevesinde Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki göçmenler yavaş yavaş Türkiye’ye gelmeye başladı. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya , muhalefetin mültecilerin Avrupa’ya gönderilme aşamasında seçim olacağına dair iddialara yanıt verdi.

Mülteci Seçme Hakları YOK!

Avrupa Birliği’nin Türkiye’den alacağı Suriyeli mülteciler, Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği prensiplerine göre belirleniyor. Avrupa Birliği ile Türkiye’nin üzerinde anlaşma sağladığı yol haritasındaki 72 kriterin yarısı kısa zaman içerisinde tamamlandı. Söz konusu ülkelerin “kendi insiyatiflerine göre mülteci seçme yok” şeklinde konuşan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, ilk aşamada hasta, 65 yaş üstü hastalar ve muhtaç durumdaki kız çocuklarının AB ülkelerine gönderileceğini dile getirdi. Anlaşma çerçevesinde Türk vatandaşları AB’ye vizesiz seyahat edebilecek. Söz konusu vizesiz seyahat gerçekleşmezse Türkiye’nin Mülteci Kabul anlaşmasını feshetme hakkı bulunuyor.

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri ülkeler ise şu şekilde ;

Almanya
Avusturya
Belçika
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Estonya
Finlandiya
Fransa
Hollanda
İtalya
İspanya
İsveç
İsviçre
İzlanda
Letonya
Lihtenştayn
Litvanya
Lüksemburg
Malta
Slovakya
Slovenya
Yunanistan 
Norveç
Macaristan
Polonya
Portekiz
Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net adresinin android cihazlar için geliştirdiği uygulamayı cep telefonunuza indirerek her türlü gelişmeden anında haberdar olabilirsiniz.