Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya: Başbakanımız O Atamalar İçin Zaman Kaybetmeyin Dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya şehit yakınları için düzenlenen iftar yemeğinde, “Hükümet olarak vatan topraklarını tüm teröristlerden temizleyinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Milletimizin huzurunu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” açıklamalarını yaptı.


Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalan Bakanlığının İzmir Valiliği ile şehit yakınları için bir otelde düzenlediği iftar programına katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ramazan ayının İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilekleri ile konuşmasına başladı.

Vatan toprakları için tarihin her döneminde şehit ve gaziler verdiklerini belirten Bakan Kaya, “Vatanı, milleti ve inancı uğruna batan her güneş sizlerle yeniden doğuyor, gökyüzünde hilali aydınlatmaya devam ediyor. Selamların, duaların en güzeli şehitlerimizin üzerine olsun. Siz değerli gazilerimiz de bu uğurda vatanımızı korumak için savaştınız. Ve iki iyilikten birine gazilik şerefine ulaştınız. Bir diğeri ise makamların en güzeli olan şehitlik mertebesidir.”açıklamalarını yaptı.

Bakan Kaya, Allah katında peygamberlikten sonraki en üstün makamın şehitlik makamı olduğunun altını çizerek, kalplerden hiçbir zaman vatan, millet ve bayrak sevgisinin eksik olmamasını temenni etti.

Böyle bir sevgi uğruna tarihte olduğu gibi bugün de kahramanlık destanı yazan yiğitlerin bulunduğunu vurgulayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, “Silopi’de üşüyorum diyen bir çocuğun ellerini nefesiyle ısıtmaya çalışan Tabur Komutanı Binbaşı Necmettin Tetik’in o davranışı beni çok duygulandırdı. Sonrasında Binbaşımızın yaralandığı haberi bizleri ayrı bir hüzne sevk etmiştir. Geçen hafta o güzel yürekli binbaşımızı GATA’da ziyaret ettim, durumu iyi. Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bizler millet olarak asker, polis ve köy korucularımızın üstün hizmet ve başarılarıyla her zaman gurur duyduk. Yeter ki bizler birlik ve beraberliğimizi koruyalım, kardeşlik hukukunu güçlendirelim. İzmir’i Bingöl’e, Mardin’i Aydın’a, Edirne’yi Hakkari’ye kardeş kılan değerlerimize sahip çıkmaya devam edelim. Devam edelim ki kan ve göz yaşından beslenen fırsatçıların umutları kendi kazdıkları çukurlara gömülmeye devam etsin.” açıklamalarını yaptı.

Birlik ve beraberliğinin devam etmesi ve sürdürülmesi durumunda üstesinden gelinemeyecek hiç bir sorunun olmayaağını dile getiren Bakan Kaya, hükümet olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarının vurgusunu yaptı.

Bakan Kaya, şehit aileleri ve gaziler için yakın zamanda düzenlemeler yaptıklarını hatırlatarak, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şehit yakınları için istihdam hakkı ikiye çıkarılmış, gazilerimize de bir istihdam hakkı verilmiştir. Belirli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz atamalarda da asla kadro sınırlamasına gidilmemiştir. Özellikle bu atamaların zaman kaybetmeksizin yapılması noktasında sayın Başbakanımızın talimatları bulunmaktadır. Faizsiz konut kredisi desteği, tapu işlemlerinde harç muafiyeti, ücretsiz seyahat hakkı, vergi muafiyetleri gibi birçok alanda ekonomik destek hayata geçirilmiştir. Terör mağduru sivil vatandaşlarımıza; tazminat, aylık bağlama, istihdam hakkı, anne babaya aylık bağlamada muhtaçlık şartının kaldırılması gibi haklar tanınmıştır. Sizlerin göstermiş olduğu büyük fedakarlıklar karşısında elbette bizlerin yaptıkları her zaman yetersiz kalacaktır. Fakat acılarımızı birlikte hafifleteceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız inşallah. Şehit yakınlarımız, vazife malulleri ve gazilerimiz için hükümet olarak bugüne kadar ne yapmamız gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz.”

İftar programına, Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra eşi Semiha Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve davetliler katıldı.

Kamupersoneli.net  | Ankara