Gündem

FETÖ'cüler KPSS Soru ve Cevaplarını Ezberlediğini İtiraf Etti!

Gaziantep’te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “mahrem imamları”na yönelik operasyonda gözaltına alınan eski memur A.Ö, KPSS sorularının defalarca projeksiyonla izletildiğini söyledi. A.Ö, soru ve cevapları ezberlediklerini, kendisinin de sınavdan 91 puan aldığını itiraf etti. Kaldıkları evin de KPSS’ nin iptal edilmesiyle kapatıldığını söyledi.

FETÖ’yle ilk 2004 yılında, kapatılan Gaziantep’teki Sefa Dershanesi’nde öğrenciyken tanıştığını belirten A.Ö, Dicle Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nü kazandığını ve örgütle ilgisinin Diyarbakır’da devam ettiğini söyledi.

Örgüt tarafından kaldıkları evlerin her yıl değiştiğini ifade eden A.Ö, kendisine verilen görev ile Ali Gaffar Okan Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileriyle irtibata geçen ve edindiği kişisel bilgileri kendisinden sorumlu kişiye ilettiğini söyledi.

A.Ö, “Diyarbakır’da örgütün yurdunda kaldım. Burada bana ‘Görev verilse yapar mısın?’ diye sordular. Ben de ders verme gibi bir görev olacağını düşünerek kabul ettim. Bu teklifi kabul eden 12 kişiyi bir evde topladılar. Dörderli kişilerden oluşan 3 gruba ayrıldık ve bize farklı gruptakileri sokakta dahi görsek tanımayacağımızı söylediler.” ifadelerini kullandı.

A.Ö, örgütün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi:

“12 kişiden bizim grupta olan diğer 3 kişi de polislerle ilgileniyordu. Sistem şu şekilde işliyordu, polis okuluna gelen öğrencilerin ismi ve telefon numaraları üstümüz Ahmet Keskin’den bize iletiliyordu. Biz de hafta sonları arayıp, geldiği yerdeki sorumlusunun selamını iletiyorduk. Bu şekilde diyalog kurup görüştükten sonra kişisel bilgilerini Keskin’e iletiyorduk. O da bu bilgileri bilgisayara taktığı flaş bellekteki dosyaya yazıyordu. Onu da üstü olan ‘Mikail’ isimli şahsa veriyordu. ‘Mikail’ isimli şahıs en son FETÖ’nün emniyet yapılanmasının Ege Bölge sorumlusuydu. ‘Mikail’ isimli şahıs, Keskin’den flaş belleğe aldığı bilgileri Gaziantep bölge sorumlusu ‘Bayram’ isimli şahsa teslim ediyordu. Bilgisayarlarda bu bilgiler kayıt altında tutulmuyordu.

Flaş belleği alan FETÖ sorumlusu, kendi flaş belleğine ilgili bilgileri yükleyip, getiren kişiye teslim ediyordu. Bu flaş bellekler bölge sorumlusuna iletildikten sonra nerede tutuluyor bilmiyorum” sözleriyle anlattı.

2006, 2008 ve 2010 mezunlarıyla ilgilendiğini söyleyen eden A.Ö, “İstihbarat, konsolosluk gibi önemli yerlere atanan polisler, 5’likler arasından seçilirdi. Tedbirli olmak adına görüştüğümüz polis memurlarının telefonlarını kaydetmeyip küçük kağıtlara not ederdik” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Eğer ki 2010 kpss ile hakkıyla atananlar khk ile korunduysa; artık haksızlığa uğrayan emeği gasp edilip hak ettiği puanı kopyacılar yüzünden alamayanlarla ilgili acil olarak bir düzenleme yapılmalı, öncelikle iade-i itibar için puanlar tekrar hesaplanmalıdır. Bu şuna benziyor hesapta 7 yıldır para var ama eksik görünüyor, acil olarak bu durum düzeltilmeli ve de geriye dönük tüm haklar teslim edilmelidir.